Marks Menu #10: lasagne waar je gewoon bang van wordt

Alex Ebbers 10 aug 2018 Food

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

An sich heb ik weinig tegen de groente-risering van veel gerechten. Pasta met courgetteslierten? Prima. Een wrap van bloemkool? Ga je gang, meid. Maar als de gezondvoer-politie van één gerecht met hun groene poten van af moeten blijven is het lasagne. Lasagne is gemaakt voor mensen die zich vol willen rammen met koolhydraten en kaas. Simple as that. Dan mag er best ergens een verdwaalde pluk spinazie doorheen dwarrelen. Maar de hoofdmoot van lasagne draait om vullen. Niet voeden.

Lasagne met huisgemaakte pesto, ricotta en spinazie

Na een lasagnemaaltijd moet je je goor voelen, een beetje zweten en ongemakkelijk in je broek zitten. Daar doe je het voor. Dat gevoel staat in deze lasagne dan ook centraal. Een lading parmezaan waar Massimo Bottura trots op zou zijn, een berg ricotta waar je het Comomeer mee kan vullen en een hoop boter waar je cardioloog van zou wegrennen. Als je met dit gerecht de Fit4Free binnenloopt, springen er spontaan mensen uit het raam. Denk ik. Hoop ik.

Andere mooie bijkomstigheid van een lasagne is, dat het de volgende dag nog lekkerder smaakt. Maak dus lekker veul dan kan je je twee dagen onderdompelen in een wereld vol gevoel. Een wereld vol vol gevoel. Enfin, je snapt me. Eetse.

Recept 👉

“Lasagne is altijd lekker de volgende dag.” Ja. Wel als je wat overhoudt, Thea. Dat gaat bij deze lasagne met huisgemaakte pesto, ricotta en spinazie niet gebeuren. Belie’that. ————— 👤 : 2 personen of 3 personen die niet bereid zijn op het randje te leven. ⏰ : 1 uur ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 100 gr boter 100 gr bloem 600 ml halfvolle melk 400 gr ricotta (koeling, vlakbij die kaas die je altijd in je Bugles doet. Ja die smerige troep ja.) 100 gr parmezaanse kaas Nog meer parmezaanse kaas 1 heule nootmuskaat-noot-ding 200 gr spinazie, fijngeneden 2 bosjes bosui, fijngesneden 225 gr lasagnebladen, gewoon uit een pakkie 1/2 teentje knoflook, fijngesneden 300 gr basilicum, grofgesneden 3 handjes pijnboompitten olijfolie peper zout ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— PESTO 1. Smash die knoflook echt helemaal de moeder. Dat kan je doen door met je mes de knoflook ‘uit te smeren’ over je snijdplank. Of lazer ‘m in een vijzel. 2. Gooi de knoflook nu in een keukenmachine. Basilicum erbij, boel weer kapot smashen. Je kan dit ook allemaal in de vijzel doen. Krijg je biceps van. Denken we. 3. 1 handje pijnboompitten erbij. Smashen. Half handje parmezaan erbij. 4. Beetje olijfolie erbij om de boel te binden. 5. Proeven. Beetje zout erbij. Half handje parmezaan. Klaar bende. Je hebt nu huisgemaakte groene pesto. 👇🏻 RECEPT VOOR LASAGNE IN DE COMMENTS. WAS ECHT ZO’N VERHAAL 👇🏻

115 Likes, 15 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “”Lasagne is altijd lekker de volgende dag.” Ja. Wel als je wat overhoudt, Thea. Dat gaat bij deze…”

Meer van Mark:

Marks Menu 9#: vegapitapizza met krokante bloemkool en avocadospread

Marks Menu #8: zoete aardappel friet/patat

Reageer op artikel:
Marks Menu #10: lasagne waar je gewoon bang van wordt
Sluiten