Mark Schoones
Mark Schoones Food 24 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Marks Menu #11: macaroni-is-voor-watjes pasta met pesto en kabeljauw

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Mensen die alleen maar lasagne, macaroni of spaghetti eten, moet je nooit vertrouwen. Het zijn de lafbekken die weigeren uit hun pastabubbel te stappen. Mensen die niet het lef hebben om eens een leipe bucatini of orecchiette uit het schap te trekken. Mensen die nooit het genoegen hebben gehad om de vertwijfeling te voelen na een flinke hap orzo. Is het nou licht verteerbare rijst? Nee, het is vullende pasta.

Macaraoni-is-voor-watjes pasta met zelfgemaakte pesto en kabeljouw

Goed, de ster van deze show is mevrouw Conchiglioni. Een pasta zo groot dat je ‘m mag snijden. Ik zeg ‘mag’ want lefkikkers schuiven deze intense schelpen zonder pardon in één scheut naar binnen. De zelfgemaakte pesto die hierbij zit, is klassiek groen en makkelijker te maken dan thee. Tel daar de doodeenvoudige kabeljauwhaasjes bij op en je hebt een maaltijd waar Super Mario jaloers op is.
Protip: Gooi meer zout in je pastawater. Want je gooit er te weinig in. Serieus. Meer zout. Pastawater moet smaken als de oceaan.

Recept ?

“Lasagne is altijd lekker de volgende dag.” Ja. Wel als je wat overhoudt, Thea. Dat gaat bij deze lasagne met huisgemaakte pesto, ricotta en spinazie niet gebeuren. Belie’that. ————— ? : 2 personen of 3 personen die niet bereid zijn op het randje te leven. ⏰ : 1 uur ————— ??INGREDIËNTEN?? ————— 100 gr boter 100 gr bloem 600 ml halfvolle melk 400 gr ricotta (koeling, vlakbij die kaas die je altijd in je Bugles doet. Ja die smerige troep ja.) 100 gr parmezaanse kaas Nog meer parmezaanse kaas 1 heule nootmuskaat-noot-ding 200 gr spinazie, fijngeneden 2 bosjes bosui, fijngesneden 225 gr lasagnebladen, gewoon uit een pakkie 1/2 teentje knoflook, fijngesneden 300 gr basilicum, grofgesneden 3 handjes pijnboompitten olijfolie peper zout ————— ??RECEPT?? ————— PESTO 1. Smash die knoflook echt helemaal de moeder. Dat kan je doen door met je mes de knoflook ‘uit te smeren’ over je snijdplank. Of lazer ‘m in een vijzel. 2. Gooi de knoflook nu in een keukenmachine. Basilicum erbij, boel weer kapot smashen. Je kan dit ook allemaal in de vijzel doen. Krijg je biceps van. Denken we. 3. 1 handje pijnboompitten erbij. Smashen. Half handje parmezaan erbij. 4. Beetje olijfolie erbij om de boel te binden. 5. Proeven. Beetje zout erbij. Half handje parmezaan. Klaar bende. Je hebt nu huisgemaakte groene pesto. ?? RECEPT VOOR LASAGNE IN DE COMMENTS. WAS ECHT ZO’N VERHAAL ??

122 Likes, 22 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “”Lasagne is altijd lekker de volgende dag.” Ja. Wel als je wat overhoudt, Thea. Dat gaat bij deze…”

Meer van Mark:

Marks Menu 9#: vegapitapizza met krokante bloemkool en avocadospread

Marks Menu #8: zoete aardappel friet/patat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marks Menu #11: macaroni-is-voor-watjes pasta met pesto en kabeljauw
Sluiten