Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 26 okt 2018

Marks Menu #16: Een salade voor luxepoezen

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

“Is dat mozzarella?”

“Nee, het is burrata.”

“Oh, bijzonder.”

“Ja, echt supermakkelijk te maken.”Stop de conversatie daar. Gewoon de bewondering innen en zo snel mogelijk van onderwerp veranderen. Niemand weet namelijk echt het verschil tussen die twee witte bollen zonder te googelen en nobody gives a flying fuck. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij niet de Pretentieuze Petra uit kan hangen tijdens je dinnerparty. Het luxegevoel benadruk je nog meer met ingrediënten als waterkers. Waarom geen rucola? Omdat dat voor het plebs is. Jij bent een luxepoes en eet luxepoezenvoer. Belie’that.

Salade met waterkers, doperwten en een burrata

Wil je echt full pull gaan op die “kijk mij eens ontzettend nonchalant de keukenprins(es) uithangen”-modus dan kan je die burrata voor het opdienen nog in z’n sodemieter steken en bedruppelen met balsamicoazijn. Intens gezicht op het bord. Intens gezicht bij je gasten. Win-win. Deze poshy salade is easy as cake. Niet zo lekker. Maar je kan niet alles hebben in het leven. Eetse.

Recept ?

Salade met waterkers, doperwten en een heerlijk aanstellerige burrata. Te maken door iedereen met één duim en een Bonuskaart. Leuk voor als je gasten krijgt waar je indruk op wil maken maar geen moeite voor wil doen. Dit is een sportschoolabonnement op een bordje. Althans; qua schuldwegpoetsend-gevoel dan. Een wasbordje krijg je nooit. Vergeet het maar. Maar jij bent mooi van binnen. Onthoud dat. ————— ? : 2 personen of 4 konijnen ⏰ : 10 min ————— ??INGREDIËNTEN?? ————— Zakkie waterkers (na rucola toch wel hipstersla nummero 2) Zakkie verse doperwten 1 sinaasappel, in partjes 1/2 rode ui, in maantjes 2 bollen burrata of, als je dat heel eng vindt, buffelmozzarella 1/2 kopje olijfolie 1/4 kopje balsamicoazijn 1 tl gedroogde oregano Zwarte peper Zout ————— ??RECEPT?? ————— 1. Dressing maken: Olijfolie, balsamico, oregano, zwarte peper en zout in een kommetje. Roeren/kloppen of schudden (dag behang) alsof er geen morgen komt 2. Doperwten kort koken of blancheren. Google dat maar. Leer je ook eens wat. 3. Waterkers en erwten in schaal. Dressing over de hele reut. 3a. Leg de waterkers, burrata, ui en sinaasappel rete-Instagram-esque op je bord. Steek die burrata in z’n flikker en druppel er nog wat balsamicoazijn overheen. Mucho sexy voor de foto. 3b. Of sodeflikker alles gewoon in een schaal. 4. Schuiven maar. 5. Dromen van bitterballen en plofkippen.

94 Likes, 5 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “Salade met waterkers, doperwten en een heerlijk aanstellerige burrata. Te maken door iedereen met…”

Marks Menu #15: Salade niçoise voor mensen met figuurlijke ballen

Instagram

Reageer op artikel:
Marks Menu #16: Een salade voor luxepoezen
Sluiten