Mark Schoones
Mark Schoones Food 19 okt 2018

Marks Menu #15: Salade niçoise voor mensen met figuurlijke ballen

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Een blik tonijn door een salade niçoise heen mieteren, is toch een beetje alsof je een bumpersticker op je Lamborghini plakt. Of met een markeerstift je Prada-tas voorzien van je naam. Of… goed; je snapt m’n punt; ik ben niet goed in genderneutrale metaforen. Wat ik wil zeggen is: het is zonde. Waarom? Omdat er zo’n lekkerder alternatief bestaat om deze classy salade af te maken. Mits je een beetje ballen hebt, natuurlijk. Figuratively speaking.

Salade niçoise met tonijnsteak

De tonijnsteak is dus het onderdeel dat de aandacht verdient in dit recept. De rest heb je met je twee linkerhanden zo voor elkaar gehakt. Maar die steaks, gewoon veilig aan te schaffen bij de super, hebben een gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing laat zich grosse modo als volgt samenvatten: NIET TE LANG BAKKEN. En met niet te lang bedoel ik een minuut per kant. Absoluut geen seconde langer. Stook die pan takkepleurisheet. Steaks erin. En concentratie. Timertje aan als je niet kan tellen. Draaien. Uit de pan. Olijfolie eroverheen tegen het uitdrogen. Twee minuten met rust laten. Klaar.
U zal worden beloond met een boterzacht stukje lauwwarme tonijn. De kers op de taart van je salade. Gadverdamme, wat klinkt dat goor. Wat ik wil zeggen is: het is lekker. Het is simpel. Het is voor jou. Veelvraat.

Recept 👉

De zomer is in aantocht en jij zit nog steeds met je Barbapapa-lijf en je Fit4Free-abonnement op de bank. Tijd voor een salade niçoise met gegrilde tonijnsteak. Niet dat het iets gaat helpen, maar lekker is het wel. ————— 👤 : 2 personen ⏰ : 30 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 2 kropjes babygem sla 1 kopje cherrytomaten gehalveerd 6 ansjovisfilets 2 eieren 100 gr haricots verts 1 rode ui in dunne ringen gesneden 1 kopje krieltjes geschild 2 tonijnsteaks peper zout Dressing: 1 el mosterd 1 kopje extra virgine olijfolie 1/2 kopje witte wijn azijn Sap van 1 citroen . ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Ingrediënten van dressing in een kom. Peper en zout naar smaak erbij. Kloppen. Apart zetten. 2. Kook de eieren 6 minuten. Klaar? In ijsbadje en de koelkast in. 3. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in water met een beetje zout. Klaar? Hussel de boel om met een 2 eetlepels van de dressing. 4. Kook de haricots verts een minuut of 4-5. Klaar? Onder koude kraan afspoelen om het kookproces te stoppen. 5. Fire up die grillpan richting standje pleurisheet 6. Smeer de tonijnsteaks in met een beetje olijfolie, peper en zout. 7. Sodemieter de steaks in de grillpan 8. Minuutje per kant bakken. Niet langer. Serieus. Niet langer. Niet doen. 9. Laat de tonijnsteaks een minuut of twee rusten. Bestrijk ze weer met olijfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. 10. Snijd de steaks in kekke reepjes. 11. Ram de hele bende bij elkaar in een kom en dien op. 12. Besef dat echte schoonheid van binnen zit en dat Barbapapa een toffe serie was waar niet zoveel op aan te merken viel.

83 Likes, 5 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “De zomer is in aantocht en jij zit nog steeds met je Barbapapa-lijf en je Fit4Free-abonnement op de…”

Meer van Mark:

Marks Menu #14: Vegetarische slaco’s met een pindasaussie

Reageer op artikel:
Marks Menu #15: Salade niçoise voor mensen met figuurlijke ballen
Sluiten