Marks Menu #4: tomatenrisotto met gegrilde puntpaprika en chorizo

Mark Schoones 18 jun 2018 Food

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Marks Menu

De mooiste gerechten zijn de gerechten die er knap uitzien maar retemakkelijk in elkaar te cheffen zijn. Zodat jij binnen een kwartiertje koken een maaltijd op tafel tovert waar wenkbrauwen van omhoog veren. Wel de eer, niet de moeite. Soms kan het leven zo makkelijk zijn.

Heb je Marks spinaziesalade al eens gemaakt? Marks Menu #3: Spinaziesalade met aardbeien en gorgonzola

Tomatenrisotto met gegrilde puntpaprika en chorizo

Toegegeven; risotto is niet het allermakkelijkste gerecht om op tafel te knallen. Sterker; risotto was lang m’n angstgegner. Die dekselse nemesis, in de supermarkt vaak misleidend geplaatst naast danwel makkelijke pasta danwel kindkandewasdoen-rijst. Het duurde lang voordat ik deze hemelse rijst lekker op tafel kreeg. De ene keer waren die klotekorrels keihard, de andere keer leek het net havermout. Maar na kilo’s risottorijst te hebben vernacheld, heb ik het nu dan onder de spreekwoordelijke knie.

De kunst? Geduld. Gewoon mak an die rijst gaar laten worden. Blijven proeven. Niet weglopen bij je pan. Blijven roeren. Overdenk je zonden terwijl je staart naar je zachte hemelse gerechtje. Verkijk je trouwens niet op de porties van risotto. Het lijkt in de pan wellicht te weinig om een fatsoenlijk aantal monden te voeren maar deze shit is machtiger dan de liefdesbaby van Putin en iemand anders die heel machtig is.

Protip: Houd je risotto over? Google dan eens op “arancini di riso”. Deze gefrituurde risottoballen ontdekte ik vorig jaar tijdens een tripje naar Napoli. Daar sodetyfstralen ze werkelijkwaar alles in de frituur; prachtig stadje. Die arancini di riso is thuis echt heerlijk makkelijk in elkaar te cheffen en het is weer eens wat anders dan een bitterballetje.

Enfin; doe deze week dus eens gek en doe een poging om deze risotto te maken. En als de hele boel in de stront loopt, bestel je lekker een pizzaatje. Is ook Italiaans.

Recept

Eet ze!

Tomaten risotto met gegrilde puntpaprika en chorizo. Maak het. Stop het in je hoofd. Einde bericht. ————— 👤 : 4 personen ⏰ : 40 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 4 sjalotten, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 100 gr chorizo, fijngesneden 15 gr platte peterselie, steeltjes fijngesneden/blaadjes fijngesneden 1 rode puntpaprika, in brede repen gesneden 1 liter kippenbouillon 400 gr San Marzano tomaten in blik 400 gr risotto rijst 200 ml rode wijn 50 gr parmezaanse kaas, geraspt Olijfolie Zout Peper ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Sjalotten, peterseliesteeltjes, knoflook en chorizo in een grote ondiepe pan. Middelhoog vuur. 2. Kippenbouillon en tomaten in andere pan opwarmen. Tomaten kapotstuk prakken. Laag vuur. 3. Sjalotten doorzichtig en chorizo bijna knapperig? Risottorijst erbij. Twee minuten roerend bakken. 4. Rode wijn erbij. Roeren! 5. Rode wijn bijna verdampt? Voeg laagje kippenbouillontomaten-mengsel ding toe. 6. Kippenbouillontomaten-mengsel verdampt? Meer erbij. 7. Herhalen tot de risotto gaar (dat is Italiaans voor lekker zacht) is. 8. Grillpan op standje kolere heet. Puntpaprika door de olijfolie, peper en zout halen. Puntpaprika in de pan. 9. Voeg parmezaanse kaas toe aan de risotto. Roeren. Peper en zout naar smaak. 10. Heeft de puntpaprika van die geile grillstrepen? Uit de pan. Snijden in grove stukken. 11. Voeg toe aan de risotto. Roeren. 12. Opdienen met peterselie en nog meer parmezaanse kaas. 13. Pleur alles in je taartgat.

75 vind-ik-leuks, 12 reacties – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) op Instagram: ‘Tomaten risotto met gegrilde puntpaprika en chorizo. Maak het. Stop het in je hoofd. Einde bericht….’

Reageer op artikel:
Marks Menu #4: tomatenrisotto met gegrilde puntpaprika en chorizo
Sluiten