Mark Schoones
Mark Schoones Food 7 sep 2018

Marks Menu #12: Turkse pizza zonder tl-licht

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Turkse pizza zonder tl-licht

Er is weinig zo fijn als met je bezopen harses om kwart voor vijf ‘s ochtends een shoarmatent binnen struikelen. Om je onder te dompelen in branded tl-licht en je buik vol te rammen met een Turkse pizza of drie. Eten is een ervaring. En je kan veel zeggen over zo’n nachtelijk snavelduik in een rol lauwe ijsbergsla; een ervaring is het wel.

Die wonderschone plek waar stukgezopen casanova’s hun troost zoeken in de reflectie van een vitrine vol vergeelde AA-drink flesjes. Dat walhalla van wanhoop, ondefinieerbare sauzen en ongezonde lekkere trek. Het is pure magie en een plek die je als dertiger en jonge ouder met een vurigheid mist, kan ik jullie uit eigen ervaring mededelen.

Maar mocht je nu eens thuis willen ruiken aan die wereld vol heumende stapgasten en schreeuwende ‘koks’ dan heb ik goed nieuws. Want wat blijkt; zelf zo’n Lahmacun in elkaar cheffen blijkt een fluitje van een cent. Tel er wat huisgemaakte falafelballetjes bij op en je bent klaar om thuis wat tl-balken in het plafond te schroeven.

Dus trek je stapjurk aan, tik 3 flessen Canei weg en waan je weer even in je favoriete Turkse vreettent. En vergeet daarna je tanden te poetsen. Nee, in die laatste zin vergat ik geen woord.
Eetse.
Recept voor de Turkse pizza👉

Wel smullen maar niet met je bleke bek om 4 uur ‘s nachts een shoarmatent doorslempen? No problemo. Check deze Turkse pizza of Lahmacun. Dat is Turks voor “Laat maar dan”. Dit zijn vegetarische knallers met soort-van-gehakt met falafelballetjes met een sesampasta-saussie eroverheen. Of je stouwt dit gerecht doordrenkt in de knoflooksaus je taartgat in. Maakt ons het uit. ————— 👤 : 4 pizza’s ⏰ : 30 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— Turkse pizza —- 4 wraps 200 gr vegetarisch gehakt 1.5 blik tomatenpuree 1 ui, gesnipperd 1 rode puntpaprika, fijngesneden 2 verse tomaten, fijngesneden 1 teentje knoflook, geraspt 1 rode peper, fijngesneden Kopje peterselie Falafel —- 400 gr zwarte bonen 400 gr kikkererwten 1 citroen 1 eetlepel harissa 1 tl gemalen piment 1 el bloem 15 gr koriander Overig —- Olijfolie sla tahin (sesampasta) peper zout ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Oven voorverwarmen op 180 graden. 2. Alle ingrediënten van de falafel in de keukenmachine. Aanknallen tot de boel een beetje falafel-achtig oogt. 3. Maak je klauwen nat met water. Rol balletjes ten grootte van een golfbal. Apart zetten. 4. Alle ingrediënten van de Turkse Pizza behalve de wraps en het gehakt in de keukenmachine. Aanknallen tot de boel smeuïg is. 5. Sodejanus dat mengsel bij het gehakt. Roeren. 6. Uitsmeren over de wraps. Wraps 8 minuten in de oven. 7. Bak de falafelballetjes in olijfolie. Let op; laat die krengen eerst goed bruin worden voor je ze omkeert, anders lazeren ze uit elkaar. Wil je niet. 8. Ram die sla op die pizza. Balletjes erop. Beetje tahin erbij. Of doordrenk de hele reut met een liter knoflooksaus. Net als op zaterdagnacht. Zwijn.

78 Likes, 2 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “Wel smullen maar niet met je bleke bek om 4 uur ‘s nachts een shoarmatent doorslempen? No problemo….”

Marks Menu #11: macaroni-is-voor-watjes pasta met pesto en kabeljauw

Reageer op artikel:
Marks Menu #12: Turkse pizza zonder tl-licht
Sluiten