Marks Menu #14: Vegetarische slaco’s met een pindasaussie

Alex Ebbers 12 okt 2018 Food

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Kijk, ik heb niks tegen kant en klare sauzen. Heinz kontschopt nog altijd iedereen die claimt dat hij betere betere tomatenketchup kan maken. Zaanse Mayo? Topspul. En zo’n emmer Wijko pindasaus van industrieel formaat is eigenlijk cultureel erfgoed. Maar wie zo blind en gretig dat sausschap leeg graait, gaat voorbij aan een mooie gelegenheid om de topchef uit te hangen.

Want wat wil het geval? Dat homemade saussies bliksemsnel en simpel op tafel staan. En niks is lekkerder dan met een grote grijns de woorden β€˜zelfgemaakte mangoketchup’ uit te spreken, wetende dat je er geen ruk moeite in hebt gestopt. Wees dus slim en verdiep je in de wereld van thuisgemaakte sauzen en dressings.

Vegetarische slaco’s met een pindasaussie

In deze specifieke creatie is het de pindasaus die de show steelt. Pindakaas, sojasaus, gember, sesamolie, honing en chilivlokken. Niks meer, niks minder, maat. Tijdens het in elkaar duwen van dit recept ontdekte ik overigens ook dat die vegetarische kipstukjes zich prima laten marineren. Mooie plus voor de fitgirls en –boys onder u allen.
Recept πŸ‘‰

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sla taco’s met vegetarische kipstukdingen gemarineerd in sinaasappel/soja/gember/honing mengsel en een beuker van een pindasaussie. Ook nog met wortel. Nog wat komkommer. En joh, doe eens gek; wat rode peper en sriracha. Zo godsallejezusmakkelijk dat zelfs jij, ja jij met je twee linkerkeukenwanten, het kan maken. β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” πŸ‘€ : 2 personen ⏰ : 1 uurtje marineren / 10 minuten bereiden β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” πŸ‘‡πŸ»INGREDIΓ‹NTENπŸ‘‡πŸ» β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” Marinade 1/2 kopje sinaasappelsap 1/4 kopje soyasaus 2 el honing 1 el gember, geraspt 1/2 limoen, sap 1/4 tl chilivlokken Pindasaus 2 el pindakaas 2 el soyasaus 2 el gember, geraspt 1 el sesamolie 2 el honing 1/4 tl chilivlokken De rest 1 pakkie vegetarische kipstukjes. Geen idee wat erin zit. Boeit niet. #milieu 2 stuks babygem sla 1 zakje julienne wortel 1/2 komkommer, julienne gesneden 1 kopje korianderblaadjes 1 rode peper, in ringetjes gesneden 1 kopje cashewnoten sriracha. Niet schrikken; staat gewoon naast de Conimex. kokosolie β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” πŸ‘‡πŸ»RECEPTπŸ‘‡πŸ» β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” 1. Lazer alle ingrediΓ«nten voor de marinade bij elkaar. Kipstukjes erbij. Afdekken. Uurtje met je fikken afblijven. 2. Lazer alle ingrediΓ«nten voor de pindasaus bij elkaar. Afdekken. Ook met je fikken afblijven. 3. Uurtje voorbij? Bak de kipstukjes op hoog vuur in de kokosolie een tikkie krokant. Als in bijna verbrand. Dat verhoogt het “Hey, krijg nou tieten; dit is net kip”-gevoel. 4. Bouw de taco’s: sla, kipstukjes, pindasaus, wortel, komkommer, rode peper, koriander, handje cashews. Beetje sriracha over die bende heen. 5. Opdienen en opvreten.

Een bericht gedeeld door Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) op

Meer van Mark

Marks Menu #13: You Can Find Me In The Club Sandwich

Reageer op artikel:
Marks Menu #14: Vegetarische slaco’s met een pindasaussie
Sluiten