Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 12 okt 2018

Marks Menu #14: Vegetarische slaco’s met een pindasaussie

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Kijk, ik heb niks tegen kant en klare sauzen. Heinz kontschopt nog altijd iedereen die claimt dat hij betere betere tomatenketchup kan maken. Zaanse Mayo? Topspul. En zo’n emmer Wijko pindasaus van industrieel formaat is eigenlijk cultureel erfgoed. Maar wie zo blind en gretig dat sausschap leeg graait, gaat voorbij aan een mooie gelegenheid om de topchef uit te hangen.

Want wat wil het geval? Dat homemade saussies bliksemsnel en simpel op tafel staan. En niks is lekkerder dan met een grote grijns de woorden ‘zelfgemaakte mangoketchup’ uit te spreken, wetende dat je er geen ruk moeite in hebt gestopt. Wees dus slim en verdiep je in de wereld van thuisgemaakte sauzen en dressings.

Vegetarische slaco’s met een pindasaussie

In deze specifieke creatie is het de pindasaus die de show steelt. Pindakaas, sojasaus, gember, sesamolie, honing en chilivlokken. Niks meer, niks minder, maat. Tijdens het in elkaar duwen van dit recept ontdekte ik overigens ook dat die vegetarische kipstukjes zich prima laten marineren. Mooie plus voor de fitgirls en –boys onder u allen.
Recept ?

Meer van Mark

Marks Menu #13: You Can Find Me In The Club Sandwich

Reageer op artikel:
Marks Menu #14: Vegetarische slaco’s met een pindasaussie
Sluiten