Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Masturberen tijdens je menstruatie: dit zijn de voordelen die het met zich meebrengt

In de wereld van sexual wellness is soloseks de nieuwe trend. Dat masturberen voordelen heeft weten we, maar hoe zit het dan met that time of the month? Ja, ook dan is seks met jezelf aan te bevelen. Er zitten namelijk tal aan voordelen vast aan jezelf pleasen tijdens je menstruatie.

Weg met dat taboe.

Masturberen tijdens de menstruatie?

Bij de maandelijkse periode komen veel nadelen kijken. Krampen, moeheid en mood swings: menstrueren is zeker geen pretje. Er bestaan tegenwoordig allerlei handige trucjes en tips die kunnen helpen bij het verlichten van klachten, waaronder masturberen. Ja, je hoort het goed, aan masturberen tijdens de menstruatie zitten tal van voordelen. Veel vrouwen zijn niet altijd oké met het idee om in de bloederige benedenverdieping aan het werk te gaan, maar misschien verander je wel van gedachte zodra je hoort wat je hiermee kan verhelpen.

Kom maar door met die endorfine

Laten we maar beginnen met stellen dat er niet per se een nadeel zit aan masturberen tijdens de menstruatie. Wel kan het natuurlijk een beetje onwennig zijn om het bloed wat erbij komt kijken te negeren. Toch blijven alle voordelen die masturberen normaal gesproken heeft gewoon gelden tijdens de menstruatie. Het kan nog steeds stress verminderen, ontspannend werken en het maakt endorfine aan.

Bye bye, period cramps

Het grootste voordeel van masturberen als je ongesteld bent is dat het period cramps kan verminderen. Jezelf pleasen zorgt ervoor dat jouw spieren zich ontspannen, zo ook de spieren rondom je baarmoeder. Deze spieren trekken zich tijdens je menstruatie samen, wat de krampen veroorzaakt. Door te masturberen ontspannen deze spieren zich en heb je dus minder tot geen last meer van krampen. Kom je niet in slaap doordat de krampen te heftig zijn? Pak de airfryer er maar bij.

Orgasmes waar je u tegen zegt

Ja, het is echt zo: tijdens je menstruatie is de kans op een goed orgasme stukken groter. Doordat hormonen alle kanten opgaan zijn er veel vrouwen waarbij de sex drive juist de pan uit rijst. Alles is een stukje sensitiever en dus voel je alles een stuk meer. Door die hoge sex drive kunnen orgasmes vaak beter en heftiger uitpakken dan normaal gesproken.

Hormonale klachten verminderen

Al met al kunnen hormale klachten zich verminderen door middel van masturbatie. Wie wilt dat nu niet? Er is niks fijner dan menstrueren zonder er al te veel pijn onder te lijden. Masturberen is dan misschien wel your key to succes.

Sexual wellness: dit zijn de trends die eraan komen op het gebied van seks en welzijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.