Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 7 jul 2018

Niet te drinken: waarom matcha koffie zo ontzettend smerig is

De combinatie van superfoods en Instagram is heilig, want als influencers kurkuma eten, eet iedereen kurkuma. Als dezelfde influencers zweren bij de kracht van matcha, doet iedereen dat. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Ik dronk een kop matcha koffie en heb nog nooit zoiets smerigs gedronken. Dit is waarom.

Samen met mijn vader zat ik in een koffie-hotspot aan een marmeren tafeltje, dan weet je namelijk zeker dat ze matcha-shit serveren. Influencing als ik ben bestelde ik vervolgens een matcha koffie (tot grote verbazing van mijn vader) alsof ik dit al maanden drink en precies wist wat ik kon verwachten.

Eerste impressie

Toegegeven, het drankje ziet er schattig uit. Het pastelkleurige groentintje doet me denken aan een perfect rijpe avocado en dat vind ik hartstikke smakelijk. De koffie kleurt groen door de matcha, dat is poeder gemaakt van Japanse groene theeblaadjes – dafuq – maak daar gewoon lekker een kop thee van. Dan is er niks aan het handje.

De smaak

Ik ben echt zelden zo iets verraderlijks als matcha koffie tegengekomen in mijn leven. Waar je eerst zeer tevreden een foto van dit kunstwerkje op je tafel maakt en op Instagram post, is je vrolijkheid prompt verdwenen als je je eerste slok neemt. Gat-ver-damme. Een golf van ranzigheid raakt je tong aan, maar om niet onbeleefd te zijn tegenover het hotspot-personeel slik je het tóch door.

Dat poeder van die groene theeblaadjes kan ik geen poeder noemen, het is één grote groene zandbak in je mond. En als ik mijn tanden zou willen schuren zou ik wel wat schuurpapier gebruiken. En oprecht, dat smaakt waarschijnlijk nog beter ook.

Straf

Matcha koffie doet me denken aan fluoride bitjes die je vroeger bij de tandarts kreeg (met een bekertje onder je muil om het kwijl op te vangen). Matcha is alleen nog honderd keer zo vies. Ik kan me niet voorstellen dat influencers dit voor hun eigen plezier drinken. Voor de foto wel.

Sorry hotspot-personeel, maar die groene koffie van jullie: ‘I love it not so matcha.’

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Niet te drinken: waarom matcha koffie zo ontzettend smerig is
Sluiten