Emma Toussain
Emma Toussain Geld 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is jouw maximale hypotheek met een bruto salaris van 3000 euro per maand

Een huis kopen, da’s niet makkelijk. Je hoort het iedereen dan ook roepen, maar hoe zit de vork écht in de steel? Stel, je bent eind twintig en je bent wel toe aan een nieuwe woning. Je verdient dan ook nog eens 3000 euro per maand, niet verkeerd. Wat kan je dan?

Dit is jouw maximale hypotheek met een bruto salaris van 3000 euro per maand

Natuurlijk zijn er heel veel verschillende scenario’s mogelijk, hebben we allemaal een andere leeftijd en andere spaarrekeningen. Maar stel, je hebt niet echt spaargeld maar wel een prima inkomen van 3000 euro bruto per maand. Wat kan je dan op de huizenmarkt?

Je maximale hypotheek als je 6000 euro bruto per maand verdient

Met de rekentool van Independer rekenen we dat uit. Voor deze som rekenen we even met de respectabele leeftijd van 27 jaar. Best jong om een huis te kopen, maar wel een leeftijd dat je ouders al 3 kids hadden, een grote auto én een huis met tuin. Dus hoe zit dat nu? Een bruto maandsalaris van 3000 euro betekent dat je jaarlijks 36.000 euro krijgt. Natuurlijk gaat hier nog een hoop vanaf, maar met hypotheekberekeningen gaan ze uit van bruto, dat scheelt toch weer.

Nou.. rekentool gebruikt en:

hypotheek
Independer

Hoeveel kan je lenen?

Dan kom je dus uit op een maximale hypotheek van €174.835. In Groningen koop je daar nog een schattig twee-kamerappartementje van, in Amsterdam moet je het doen met deze parkeerplek. Het ligt er dus ook maar helemaal aan waar je gaat wonen, maar de kans op een ruimtelijk huis inclusief tuin is wel héél erg klein. Dan zit er maar één ding op: toch maar een lover aan de haak slaan en jullie inkomens combineren. Het lijkt alsof alleen stellen geluk hebben in deze tijd, anders kom je er gewoon niet tussen. Tenzij je blij bent met de parkeerplek, natuurlijk. Je hebt een dak boven je hoofd én je bent nooit alleen, aangezien het een gezamenlijke ruimte is. Tjsa..

Denim on denim is de trend van deze lente: hier shop je de mooiste jeans, blouses en pakken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.