Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Bizarre Bekentenis 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Maxime (21): ‘Ik merk dat mijn beste vriendin veel contact heeft met mijn vriend op WhatsApp’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Maxime (21) haar verhaal.

Maxime ziet af en toe berichtjes van haar beste vriendin binnenkomen op de telefoon van haar vriend, maar weet niet zo goed hoe ze daarmee om moet gaan.

‘Ik merk dat mijn beste vriendin veel contact heeft met mijn vriend op WhatsApp’

Sinds een paar weken speelt er iets raars af in het leven van Maxime. De naam van haar beste vriendin verschijnt plotseling iets te vaak op de telefoon van haar vriend. Ze ziet dit als ze een snelle blik werpt, maar weet niet zo goed hoe ze hier nu mee om moet gaan.

Hi Maxime, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Ik zit momenteel al dik anderhalf jaar in een relatie en ben nog steeds erg gelukkig, samen met mijn vriend. Wat ik zo leuk vind aan hem is dat hij ook goed overweg kan met mijn vriendinnen. Naar iedere verjaardag of borrel kan ik hem meenemen en dan weet ik dat hij zich prima vermaakt. Ik heb me nooit zorgen gemaakt over zijn loyaliteit, ik zei altijd ‘als hij vreemdgaat, dan eet ik mijn schoen op”’

En dat is nu anders?

”Ja, zeker. Sinds een paar weken zie ik ineens berichtjes van mijn beste vriendin, Zoë, op zijn telefoon verschijnen. Ik zie het gebeuren als zijn telefoon bij mij in de buurt ligt, maar durf er niets over te zeggen. Sindsdien ben ik het wel goed in de gaten gaan houden hoe zij zich gedragen als ze bij elkaar zijn, op borrels en verjaardagen bijvoorbeeld. Ze hebben echt dezelfde humor, en ik vond het altijd zo leuk dat ze een klik hadden, maar nu begint dat gevoel steeds minder te worden. Maar misschien zit ik er helemaal naast en is hun contact puur vriendschappelijk.”

Wat ben je nu van plan te doen?

”Dat weet ik nog niet zo goed, maar ik denk dat ik binnenkort wel het gesprek aanga. Met mijn vriend, dan. Dat vind ik wel spannend, want ik wil niet overkomen als de achterdochtige vriendin. Die vibe hebben wij echt nooit gehad, dus dat dit gesprek gaat komen vind ik best eng.”

*Maxime haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.