Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Goede stappen: McDonald’s Frankrijk komt met herbruikbare bakjes en bekers

Als we aan McDonald’s denken, dan denken we aan rode frietbakjes, grote kartonnen milkshakebekers en papier om de burgers. Een iconisch beeld dat voor eeuwig hetzelfde leek te blijven. Tot nu, want in Frankrijk gaat de fastfoodketen beginnen met herbruikbare bakjes en bekers.

Een stap in de goede richting.

McDonald’s Frankrijk komt met herbruikbare bakjes en bekers

Dineren met keramiek servies is voor McDonald’s wel erg out of character, daarom is het tafelgoed van rubberachtig materiaal. McDonald’s Frankrijk begint met dit concept om aan de Franse wet te kunnen voldoen, daar moeten alle restaurants met meer dan 20 zitplekken namelijk herbruikbaar servies hebben. Een goed initiatief.

McDonald’s heeft de afgelopen twee jaar samengewerkt met Elium Studio om een assortiment herbruikbaar servies te ontwikkelen voor gebruik in de fastfoodrestaurants. De bakjes, borden en bekers moeten niet alleen de esthetiek van de kenmerkende verpakkingen volgen, maar ook zeer duurzaam zijn en de smaakbeleving aanvullen. Geen makkelijke missie, maar het is toch gelukt.

De silhouetten van de verpakkingen zijn nog steeds hetzelfde en natuurlijk is ook de herkenbare rode kleur gebruikt. Toch is dit in onze ogen een upgrade, want naast dat het een stuk beter voor de planeet is, ziet het er ook nog eens chiquer uit.

Het decoy effect: dit is waarom jij altijd een grote friet bestelt bij McDonald’s

”The Anti-Waste Law is not only the end of plastic straws” stelde Franse president Macron. En eerlijk is eerlijk, daar heeft de man een punt. Dus ging de Maccie aan de slag met herbruikbaar servies.

Het materiaal dat voor de lijn werd gekozen is Tritan, een BPA-vrije kunststofhars die de smaak en geur van het voedsel helpt behouden zonder dat het materiaal na verloop van tijd wordt aangetast. Geïnspireerd door keramiek en glaswerk werd elk item in de lijn zorgvuldig ontworpen aan de hand van honderden tekeningen, mock-ups en prototypes. Het eindresultaat mag er zeker zijn. Of het herbruikbare servies ook deze kant opkomt is nog onbekend.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.