Laura Gommans
Laura Gommans Food 6 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

McDonald’s frietjes zouden hét middel tegen kaalheid bevatten

McDonald’s frietjes zijn liefde, McDonald’s frietjes zijn het leven, maar we hebben nooit gedacht dat ze echt góed voor ons waren. We were wrong, want nu blijkt dat ze hét middel kunnen zijn om haargroei te verbeteren en kaalheid tegen te gaan.

McDonald’s frietjes tegen kaalheid

Onderzoekers aan de Yokohama National University in Japan hebben uitgevonden dan één van de chemicaliën die toegevoegd is aan de frituurolie bij McDonald’s ervoor kan zorgen dat uitgevallen haar weer begint met groeien. Het stofje dimethylpolysiloxane is een silicoon dat McDonald’s aan hun olie toevoegt zodat de olie niet zo schuimt. Ja, er zitten siliconen in je frietjes, maar dat maakt ze niet minder lekker.

McDonald's frietjes kaalheid

De onderzoekers brachten het stofje aan op muizen en kwamen erachter dat hun haar veel sneller groeide. Professor Junji Fukuda werkte mee aan het project en zegt dat het stofje een doorbraak was in het onderzoek naar haargroei. This simple method is very robust and promising. We hope that this technique will improve human hair regenerative therapy to treat hair loss such as androgenic alopecia.’

Frietjes-haarmasker

We weten niet of het werkt om frietjes te eten (probably not), of om een haarmasker te maken van frietjes of frituurvet, maar we zijn in elk geval blij met deze doorbraak!

Ook Twitter was gelukkig met het nieuws:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
McDonald’s frietjes zouden hét middel tegen kaalheid bevatten
Sluiten