Eindelijk duidelijkheid: McDonald’s doet een boekje open over haar burgers

Geef toe, we genieten allemaal op z’n tijd van een heerlijk menuutje van McDonald’s. Toch zijn er vaak bepaalde vooroordelen over de burgers van de Maccie, bijvoorbeeld dat ze vol zitten met chemische troep, waardoor ze niet bederven. Voornamelijk op Twitter, YouTube en Facebook doen de meest bizarre verhalen de ronde, waardoor mensen hun twijfels hebben over het vlees. Begrijpelijk, maar dat blijkt nu totaal onnodig en wij vertellen je waarom.

Onze planeet is belangrijk, dat is iets waar we het allemaal over eens zijn, toch? Dat betekent dat we meer openheid en transparantie verwachten van onze favoriete merken. Van mode- tot aan fastfoodketens.

Omdat McDonald’s één van die lievelingsmerken is, zijn we allemaal benieuwd wat we nu eigenlijk zo graag eten. Aangezien we het ons stiekem allemaal afvragen, laten ze nu zien waar hun burgers van gemaakt worden. De burgers van McDonald’s krijgen een shitload aan beschuldigingen over zich heen en het is tijd voor duidelijkheid.

Sweater weather! ?❤️ #GekopdeMac #FranseFrietjes #Regram @Onelatina123

4,093 Likes, 154 Comments – McDonald’s Nederland (@mcdonaldsnl) on Instagram: “Sweater weather! ?❤️ #GekopdeMac #FranseFrietjes #Regram @Onelatina123”

Meat Tweets

Twitter is dé plek waar iedereen z’n opvattingen dumpt. Of het nu gaat over het weer, het laatste nieuws of het rundvlees van McDonald’s: de tweets zijn niet altijd mals. Om al deze mensen voor eens en voor altijd een duidelijk antwoord te geven, tackelt McDonald’s de hardnekkige mythes over haar hamburgers met een kijkje in de fabriek.

.

McDonalds

“Die burger van de McDonald’s is zo chemisch als de t****”

Dit is één van de grootste misvattingen over het rundvlees van McDonald’s. Want hoewel velen beweren van niet, bestaat de burger van McDonald’s enkel en alleen uit rundvlees. Het bedrijf dat de beef patty’s maakt die jij tussen jouw Big Mac vindt, is OSI Food Solutions in Duitsland. Zij maken alle rundvleesburgers voor McDonald’s in Nederland. De burgers worden gemaakt van 100% rundvlees, er is helemaal geen ruimte voor ‘chemische troep’ en daar zijn wij ontzettend blij om.

mcdonalds

“Door al die E-nummers zijn die burgers net zo lang houdbaar als plastic”

Het is niet gek dat velen denken dat er conserveringsmiddelen in het vlees zitten, McDonald’s produceert op grote schaal en de burgers moeten houdbaar blijven. Maar vergeten we hier niet één belangrijk ding? Namelijk dat invriezen nog steeds de beste manier is om te conserveren, wat ook met de rundvleesburgers van McDonald’s gebeurt. Op deze manier hoeven er helemaal geen conserveringsmiddelen aan pas te komen. Voordat de rauwe burgers op transport gaan vriest OSI ze diep in om ze langer houdbaar te maken, net als wij dat doen met onze kliekjes bijvoorbeeld. Want invriezen is life, toch?

“100% rundvlees. Ja hoor, lik me reet”

Voor sommigen is het moeilijk te geloven, 100% puur rundvlees zonder conserveringsmiddelen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is simpelweg niet nodig. Geloof jij het nog steeds niet? In de onderstaande video van onze favoriete burgerketen wordt haarfijn uitgelegd hoe de vork in de steel zit.

Meat Tweets | Achter de schermen | McDonald’s

Conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers van McDonald’s? Nee! Dat zeggen de medewerkers van de rundvleesfabriek OSI Food Solutions Europe in Duitsland. En zij kunnen het weten. Al jaren lang maken zij de rundvleesburgers die McDonald’s in Nederland gebruikt. Met Meat Tweets neemt McDonald’s mispercepties over gebruik van conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers op een originele manier weg.

In samenwerking met McDonald's

Reageer op artikel:
Eindelijk duidelijkheid: McDonald’s doet een boekje open over haar burgers
Sluiten