Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De McPlant is terug bij McDonald’s en verdwijnt niet meer van het menu

In 2020 maakten we al even kennis met de McPlant: de veggieburger van McDonald’s in samenwerking met Beyond Meat (hi, Leonardo). Vorig jaar stond de burger al tijdelijk op het menu in Nederland, maar nu is ‘ie here to stay. 

McDonald’s wil meer plantaardige opties aanbieden en daarom herintroduceren ze de McPlant.

De McPlant is terug bij McDonald’s en verdwijnt niet meer van het menu

Sinds McDonald’s in 2020 voor het eerst de McPlant™ lanceerde, verovert deze burger steeds meer markten met introducties in Zweden, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, de VS, het Verenigd Koningrijk en Ierland. In Nederland was de tijdelijke introductie van de McPlant™ vorig jaar zo’n succes dat de burger nu dus permanent terugkeert op het menu.

Er is bij de Maccie al langere tijd ‘nepkip’ te krijgen, maar voor de rundvlees burger is nog geen vega-variant. Tot nu, want de McPlant is terug. Wij hopen stiekem dat ze deze vegetarische burger in meerdere gerechten inzetten. Want wat dacht je van een veggie Big Mac? Of een veggie Quarter Pounder? Wij zijn in.

Voor de ontwikkeling van de McPlant is McDonald’s een wereldwijde samenwerking aangegaan met Beyond Meat, die deze burger als voorkeursleverancier voor McDonald’s ontwikkeld heeft. De burger, gemaakt van erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten, levert de klassieke McDonald’s smaak die gasten kennen en waarderen. Verder bestaat de burger uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd. De McPlant heeft in Nederland geen veganistisch of vegetarisch keurmerk, maar is een lekkere optie voor flexitariërs, gasten die een dagje minder (rund)vlees willen eten.

De McPlant is vanaf dinsdag 4 oktober beschikbaar in de Nederlandse restaurants. Nog één dagje wachten, maar dan kunnen we weer genieten van deze vegetarische burger. Tot morgen, Maccie!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.