Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 3 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Meal prepping? Dankzij deze 5 gouden tips wordt dat een eitje

Wat goede en gezonde voornemens betreft was januari voor veel van ons een valse start. Daarom beginnen we nu gewoon weer opnieuw. Zie het als een januari 2.0, welke tijd van het jaar het ook is. Kan ons het schelen.

Meal prepping – zo doe je het efficiënt

Iets wat het volhouden van een gezonde leefstijl makkelijker maakt, is meal prepping. Alleen is het voorbereiden van maaltijden een klus om tegenop te zien. Wij hebben vijf gouden tips voor je waardoor meal prepping een eitje wordt.

1. Begin klein

Het is belangrijk dat je tijdens het meal preppen niet te hard van stapel loopt. Daarom beginnen je klein. Onthoud dat meal preppen letterlijk het verdelen van een grote portie eten in verschillende bakjes is. Je hoeft echt geen haute cuisine in die tupperware bakjes te stoppen. Bedenk je ook dat je gerust één maaltijd drie keer kunt eten, het maken van meerdere uitgebreide maaltijden is dus onnodig.

2. Bereid alleen de proteïnen

Mocht je erg gesteld zijn op de variatie in jouw eetpatroon, prep dan alleen de proteïnen. Zo eet je dus alleen het vlees en vis hetzelfde, maar kan je variëren in maaltijden. Je gaat versteld staan van hoeveel tijd het je scheelt als je de proteïnen al kant en klaar hebt.

3. Doe alleen het snijwerk

Niemand heeft ‘s ochtends zin om tomaten, komkommers en ander rauwkost in stukjes te snijden. In die minuutjes hebben wij wel wat beters te doen. Het snijden van de rauwkost voor in een salade is ook een vorm van meal prepping. Wanneer je dit van tevoren doet, hoef je ‘s ochtends alleen nog maar de ingrediënten van de salade bij elkaar te gooien in (jawel) een tupperware bakje en dan ben je good to go.

4. Gebruik voorgesneden producten

Geen zin om al het voedsel in blokjes te snijden? Dat snappen wij. In de supermarkt koop je namelijk voorgesneden groeten die ook prima te gebruiken zijn voor tijdens het meal preppen. Deze voorgesneden groenten komen wel uit de diepvriezer. Maar hé, je kan niet alles hebben.

5. Luister naar een podcast of zet een muziekje op

Het bereiden van zes dezelfde maaltijden in zes dezelfde bakjes is nogal geestdodend. Maak het jezelf gemakkelijk en zet een lekker muziekje op of misschien wel een podcast. Wanneer je gefocust bent op iets anders dan het koken, ben je binnen no time klaar met meal preppen.

Dit vind je ook interessant:

Deze 11 gezonde wraps zet je binnen 30 minuten op tafel

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Meal prepping? Dankzij deze 5 gouden tips wordt dat een eitje
Sluiten