admin
admin Love & Life 31 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Mediteer je? Grote kans dat jouw seksleven beter is dan die van anderen

We horen vaak dat mediteren goed is voor veel verschillende dingen in je leven. Zo krijg je meer compassie, ervaar je minder stress, kan je beter in het moment leven en zo zijn er nog véél meer voordelen. Maar onderzoek wijst nu ook uit dat mensen die mediteren er een beter seksleven op na houden. Kijk, dat is interessant.

Mensen die mediteren, blijken een beter seksleven en een hoger libido te hebben dan vrouwen die niet mediteren, blijkt uit een onderzoek van Jounal of Sex & Martial Therapy.

Korte meditatiesessies

Uit onderzoeken blijkt dat het beoefenen van meditatie en mindfulness gelinkt is aan je seksuele welzijn. Maar nu blijkt dat ook korte meditatiesessies van vier of acht sessies het ‘seksuele functioneren’ en de tevredenheid enorm beïnvloeden. Op een goede manier.

Dit onderzoek was vooral gefocust op de effecten van meditatie en je seksleven op de korte termijn, over de lange termijn kunnen de onderzoekers nog niet zoveel zeggen. Maar, niet geheel verrassend, gokken de onderzoekers dat op de lange termijn dezelfde resultaten te zien zijn.

Meer lust en orgasmes

Maar liefst 451 vrouwen werd gevraagd naar hun seks- en meditatieleven (als twee aparte onderwerpen). Op meerdere punten scoorde de mediterende vrouwen hoger dan de niet mediterende vrouwen, zoals het algehele functioneren in bed, de lust en het bewust zijn van de sensaties in het lichaam. Ook scoren deze vrouwen hoger wat betreft de onderwerpen opgewonden raken, orgasmes en verlangen. De uitkomsten van het onderzoek zijn trouwens niet gelinkt aan de hoevaak je mediteert of hoeveel ervaring je erin hebt. Ook mensen die maar een paar keer hadden gemediteerd, scoorden hoger.

Waar het waarschijnlijk mee te maken heeft? Vooral de mood van mediterende vrouwen bleek een grote rol te spelen in het seksuele functioneren en bij de verlangens. Althans dat geven ze vrouwen aan, of dat écht zo is, kon natuurlijk niet getest worden.

Nu blijft nog wel de vraag: leidde het mediteren tot een beter seksleven of mediteren mensen met een beter seksleven eerder dan mensen met een relatief minder goed seksleven? In elk geval heeft meditatie een positieve invloed op je algehele welzijn, dus ook op je seksuele welzijn. Nog een reden dus, om af en toe een beetje aan mindfulness te doen.

Reageer op artikel:
Mediteer je? Grote kans dat jouw seksleven beter is dan die van anderen
Sluiten