Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 11 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Mee-eters verwijderen? Zo doe je het zonder je huid te beschadigen

Iedereen die weleens een mee-eter heeft gehad, weet hoe heerlijk (goor, maar heerlijk) het is om deze uit te knijpen. Toch kun je dit beter niet doen. Hoewel je de viezigheid hiermee namelijk inderdaad uit je huid drukt, beschadig je je huid tegelijkertijd ook. Hoe je een beschadigde huid voorkomt maar tóch die mee-eter verwijdert? Dat lees je hier.

Mee-eters verwijderen zonder je huid te beschadigen

Mee-eters ontstaan doordat je poriën verstopt raken met vuil van je eigen huid en van buitenaf (we zullen hier niet in detail treden maar het is ranzig). Als je je huid niet regelmatig reinigt, kan het vuil dat zich in de poriën heeft opgehoopt een mee-eter veroorzaken.
Mee-eters voorkom je door je huid regelmatig te reinigen met een milde reiniger en te exfoliëren met een exfoliant met salicylzuur. Dit verwijdert het vuil en dode huidcellen van de huid, zonder deze te beschadigen. Maar goed, als die mee-eter er eenmaal zit, zit ‘ie er. Nu ben je deze natuurlijk liever kwijt dan rijk, daarom zetten we hier vier manieren op een rijtje om mee-eters te verwijderen zonder je huid te beschadigen.

1. Salicylzuur

Zoals je hierboven al las is salicylzuur een goed middel tegen mee-eters. Het verwijdert dode huidcellen, talg en vet uit de poriën, waardoor deze schoon blijven. Salicylzuur is vetoplosbaar, waardoor het viezigheid in de poriën kan verwijderen. Daar komt bij dat het veilig is voor de huid en daarom het perfecte middel is tegen mee-eters. Een fijne exfoliant met salicylzuur is die van Uncover Skincare.

2. Exfoliërende gezichtsborstel

Een exfoliërende borstel die speciaal gemaakt is voor de huid, verwijdert viezigheid uit de poriën. Pas hier wel mee op. Een te harde borstel of te ruwe behandeling brengt juist schade aan aan de huid. Ga hier dus voorzichtig mee om. We raden aan alleen een gezichtsborstel te gebruiken bij een vette huid of wanneer je regelmatig veel make-up draagt. Als je een gevoelige huid hebt, raden we dit product zeker af.

3. Vind de juiste huidverzorging

Om te voorkomen dat er meer mee-eters bij komen kun je het beste regelmatig je huid reinigen met een milde reiniger. Verkeerd gebruik van huidverzorging (bijvoorbeeld te voedende producten gebruiken die niet aansluiten bij de behoeften van jouw huid) kan de mee-eters juist verergeren.

4. Check je medicijnenkastje

Sommige medicijnen kunnen zorgen voor de verandering in je hormoonhuishouding. Blijf je last hebben van mee-eters en denk je dat je medicijngebruik hier een rol in speelt, dan raden we je aan een dermatoloog te bezoeken.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus zoek vooral voor jezelf uit bij welke producten en ingrediënten jouw huid baat heeft. Zo ben je mee-eters de baas en hoef je je geen zorgen te maken om de zwarte puntjes rond je neus.

Dit vind je ook interessant:
The Skin Issue – Deze ingrediënten werken écht tegen acne

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mee-eters verwijderen? Zo doe je het zonder je huid te beschadigen
Sluiten