Jaime Andreas
Jaime Andreas Love & Life 9 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Meer focus nodig? Deze twee muziekgenres zorgen voor meer concentratie blijkt uit onderzoek

Bij (thuis)werken is het fijn om af en toe een lekker muziekje op te zetten. Dit is een prima manier om je af te zonderen, in je eigen zone te komen en jezelf op te vrolijken. Heb je meer concentratie en meer focus nodig? Dan zijn er volgens onderzoek twee muziekgenres die daarbij helpen.

Muziek is en blijft altijd iets persoonlijks; niet iedereen vindt hetzelfde leuk. Als je kijkt naar de vele afspeellijsten op Spotify, zie je duizenden gemaakte lijsten om je te helpen focussen. Andere mensen focussen weer beter door het luisteren naar een podcast of luisterboek.

Klassieke muziek

Geen verrassing: klassieke muziek is één van die muziekgenres. Bij een onderzoek aan de universiteit van Stanford werd gezien dat deelnemers meer hersenactiviteit hadden terwijl ze luisterden naar klassieke muziek. Zij waren zich meer bewust, hadden meer aandacht en focus en konden actiever deelnemen aan activiteiten. Van klassieke muziek krijg je dus meer concentratie.

Probeer het zelf eens uit! Persoonlijk ben ik groot fan van Chopin die prachtige pianocomposities heeft gemaakt, maar klassieke componisten zoals Bach en Mozart zijn altijd goed. Daarnaast hoef je niet persé naar één van die old-school componisten te luisteren, er is ook nog genoeg nieuws te vinden als het gaat de klassieke muziek.

Electronic Dance muziek

Een grotere verrassing is electronic dance muziek (EDM) als hulpmiddel voor meer concentratie. Vrolijke, uptempo muziek met weinig songteksten is perfect voor meer focus en concentratie. Je raakt van dit soort muziek namelijk niet snel afgeleid en krijgt door de vrolijkheid meer zin in je taken. Hier sluit EDM perfect bij aan.

Lees ook: Problemen met concentratie op werk? Dat is verleden tijd dankzij deze vijf tips

Dit artikel makkelijker terugvinden? Bewaar het op Pinterest.

Stanford MedicineEDM.comThe Ladders

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Meer focus nodig? Deze twee muziekgenres zorgen voor meer concentratie blijkt uit onderzoek
Sluiten