Tessa Ham
Tessa Ham Entertainment 11 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Meer likes? Zo krijg je jouw account op de Instagram Explore pagina

Wil je groeien op Instagram? Dan wil je vast niet meer horen dat je mooie foto’s van goede kwaliteit moet posten om meer volgers te krijgen. Duh, dat weet je al, maar toch lukt het je niet om nieuwe mensen te bereiken die je nog niet volgen. De Instagram Explore pagina kan je redder in nood zijn. Maar hoe lukt het om jouw content op die ‘Verkennen’ pagina te krijgen?

De Explore pagina, in het Nederlands Verkennen genoemd, wordt gebaseerd op eerdere voorkeuren en engagement van de gebruiker. Omdat de pagina alleen accounts laat zien die nieuw voor ze zijn, is dit de ideale kans om jouw account aan een nieuw publiek te laten zien.

Ken je ideale doelgroep

De eerste stap is het begrijpen van je doelgroep. Wie zijn ze en wat willen ze zien? Verzin een niet bestaand persoon die je ideale volger zou zijn. Welk geslacht heeft deze persoon? Hoe oud is hij/zij? Waar woont hij? Wat voor soort accounts volgt ze? Bekijk ook regelmatig de Instagram Explore pagina om te kijken wat werkt.

Krijg engagement van je volgers

Als het goed is, komt dit automatisch na de research die je bij de vorige stap hebt gedaan. Omdat je content perfect aansluit op wat je volgers leuk vinden, zullen ze jouw content ook leuker vinden. Maar let op: met alleen likes kom je er niet!

Je zal je volgers bijvoorbeeld de ‘Save button’, oftewel: de super like van Instagram, moeten laten gebruiken. Dit doe je bijvoorbeeld door tips te geven die je volgers later weer willen teruglezen.

Ook reacties zijn goed voor je engagement, dus probeer dat te stimuleren! Stel bijvoorbeeld een vraag of zorg ervoor dat je volgers iemand taggen. Vergeet niet je posts te plaatsen op tijden dat je doelgroep online is. Dit kun je zien bij je statistieken.

Gebruik hashtags en locaties

De tijden van dertig random hashtags neerplompen zonder er verder over na te denken zijn voorbij. Als je dat nu nog doet, kom je vaak een beetje desperate over. Dat betekent niet dat hashtags verleden tijd zijn, in tegendeel. Het is alleen belangrijk dat je de juiste hashtags kiest, waar je doelgroep ook echt op aansluit.

Tip: Bekijk populaire berichten op de Explore pagina om te kijken wat voor hashtags ze gebruiken!

Net als hashtags zijn ook locatietags een goede manier om je bereik te vergroten.

Tag andere accounts

Als je andere accounts tagt, laat je aan het algoritme van Instagram weten dat jullie een ‘relatie’ of ‘connectie’ hebben. Dit kan je weer helpen om op de Instagram Explore pagina te komen. Werk je bijvoorbeeld samen met een andere Instagrammer of merk, voor een give-away? Dan is het een must om het andere account te taggen.

De kans is dan groot dat je op de Explore pagina komt van de gebruikers die jou nog niet volgen, maar het merk dat je hebt getagd wel. Let op: het is niet de bedoeling dat je zo veel mogelijk random accounts gaat taggen, zoals je soms ziet. Er is geen quick win om meer volgers te krijgen. Je zal moeten investeren in relaties en samenwerkingen met andere Instagrammers en merken.

Gebruik reels

Scroll eens door je eigen Instagram Explore pagina. Wedden dat je meerdere video’s tegenkomt? En dat terwijl de meeste accounts alleen foto’s plaatsen. Video’s springen nou eenmaal meer in het oog van gebruikers, waardoor bewegende beelden het lekker doen in het algoritme.

Volgen die handel – Deze hilarische Instagram accounts maken je dag een stukje leuker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.