Beauty 13 dec 2018 Alex Ebbers

Dit waren de meest gegoogelde beautyvragen van 2018

Als er één onderwerp is waar het wereldwijde web maar wat graag voor gebruiken, dan is het beauty wel. We googelen ons suf om erachter te komen hoe je die ene beautytrick nou onder de knie krijgt.

Google heeft nu de meest gezochte beautyvragen van 2018 bekendgemaakt en eerlijk is eerlijk, we kunnen ons er wel in vinden. Zo zijn we er met z’n allen nog steeds niet achter hoe je die cat eye nou onder de knie krijgt, wat een lash lift precies inhoudt en welke concealer de beste is.

De meest gegoogelde beautyvragen in 2018

Waar we in 2018 het meest door geïntrigeerd waren, bleek een nieuw staaltje techniek op beautygebied. We waren namelijk massaal op zoek naar hoe je in vredesnaam magnetische nepwimpers aanbrengt. Blijkbaar hebben we de normale falsies wel onder de knie, en zijn we klaar voor de next step.

Wat vroegen we ons nog meer af?

Naast het uitzoeken van nieuwe make-uptechnieken, blijken we toch ook de basis nog niet helemaal onder de knie te hebben. Hieronder vind je de overige meest gegoogelde beautyvragen van 2018. Wat opvalt? We lijken een lichte obsessie met wimpers te hebben.

10. Welke concealer is de beste?

Concealer is en blijft een lastig onderwerp. Wat is de beste structuur, kleur, het beste merk en waar gebruik je het nou precies? Het komt dan ook niet als verrassing dat de vraag naar concealer in de top tien van meest gestelde beautyvragen voorkomt.

9. Hoe fix je cakey make-up?

Je kent het wel. Je bent bezig je make-up aan te brengen en komt er halverwege achter dat je iets te enthousiast bent geweest met je foundation. Naar wie ga je dan voor antwoord? Google, natuurlijk.

8. Hoe lijm je je wenkbrauwen vast?

Dit lijkt een vreemde vraag, maar dat valt in werkelijkheid hartstikke mee. Het ‘vastlijmen’ van wenkbrauwen gebeurt al heel lang in de drag community, waar vaak gewerkt wordt met extreme make-up, waarvoor de vorm van de wenkbrauw vaak veranderd wordt. Ook (de make-up artists van) artiesten gebruiken dit trucje vaak om hun wenkbrauwen gedurende een optreden perfect in model te houden.

7. Hoe breng je aloë vera aan?

De afgelopen tijd maakte natuurlijke make-up en huidverzorging een enorme opmars. Het is daarom ook niet gek dat we massaal zoeken naar natuurlijke ingrediënten. Aloë vera is een fijn ingrediënt dat de huid kalmeert en hydrateert – perfect bij bijvoorbeeld zonschade. Het is een gelachtige structuur die vaak verwerkt wordt in beautyproducten zoals serum.

6. Hoe verwijder je make-up zonder doekjes?

Je kent het wel. Je staat op het punt om naar bed te gaan en je make-up eraf te halen, blijken je make-upremover doekjes op. Bummer. Wat doe je dan? Dan haal je je goede vriend Google erbij, die je vast kan voorzien van antwoorden. Wist je bijvoorbeeld dat kokosolie ook een goede make-upremover is?

5. Hoe maak je een cat eye?

De vraag waar stiekem niemand echt antwoord op heeft. Want wees eerlijk, negen van de tien keer dat je een mooie wing zet, is dit puur geluk. We hebben dan ook sterk onze twijfels of iemand dit überhaupt écht onder de knie heeft.

4. Welke haarkleur staat mij het beste?

De afgelopen tijd zien we heel veel verschillende haarkleuren voorbijkomen. Het varieerde van Hollywood opal tot de oude, vertrouwde ombre. Welke kleur we in 2019 veel zullen gaan zien? Als we de professionals mogen geloven, wordt het red velvet.

3. Hoe verwijder je individuele wimpers?

We gaan er even vanuit (en we hopen) dat hiermee nepwimpers bedoeld worden. Een handige manier om deze te verwijderen is door twee wattenstaafjes in make-upremover te dompelen en de wimper hiertussen te ‘masseren’ totdat deze loskomt.

2. Wat is een lash lift?

Een onderwerp waar we in 2018 geen genoeg van konden krijgen, was wimpers. Vorig jaar waren we al obsessed met het wimperserum van Kruidvat, dit jaar zette die obsessie nog even voort. Nu willen we massaal weten wat een lash lift precies inhoudt. In principe is dat een ‘permanentje’ voor je wimpers. Er wordt niets aan je wimpers vastgemaakt (zoals bij wimperextensions), maar je eigen wimper wordt als het ware omhoog gekruld waardoor hij langer en voller oogt.

1. Hoe breng je magnetische wimpers aan?

Onze obsessie met wimpers wordt bevestigd door de nummer één meest gestelde beautyvraag van 2018: hoe breng je magnetische wimpers aan? Ja, die bestaan. Hoe je ze aanbrengt is even oefenen, maar als ze erop zitten, zou het effect prachtig zijn. En mocht dat nou nog niet genoeg voor je zijn, bestaan er ook magnetische nepwimpers met LED-lichtjes. Welkom in de toekomst.

Dit waren de meest gelikete foto’s op Instagram in 2018 en dat snappen we

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit waren de meest gegoogelde beautyvragen van 2018
Sluiten