Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 7 mrt 2018

In dit gebouw bevindt zich één van de meest luxe McDonald’s ter wereld

McDonald’s staat er niet bepaald om bekend heel goed voedsel te serveren. De fastfoodketen heeft een speciaal plekje in ons hart, begrijp ons niet verkeerd, maar voor een romantische date zullen we toch eerder een iets gezelliger restaurant opzoeken. Toch geldt dat seksloze imago niet voor dit McDonald’s restaurant in Freeport, Maine.

Luxe McDonald’s

Het filiaal is gevestigd in een plaatje van een herenhuis dat gebouwd werd in 1850. Pas in 1984 werd er een McDonald’s restaurant van gemaakt, wat op flink wat kritiek in de buurt kon rekenen. Want wat zou er gebeuren met het mooie huis? Dankzij de strenge regelgeving in Freeport, mocht McDonald’s niets aan de stijl van het gebouw veranderen, waardoor het restaurant nu misschien wel de meest luxe McDonald’s ter wereld is.


Geen grote gouden bogen, geen goedkope plastic tafeltjes en geen opzichtige posters; het restaurant in Maine is alles behalve ordinair. In plaats daarvan beschikt het restaurant over houten meubels, planten, kaarsen en een mooie eettafel. En die luxe vibe blijft niet alleen bij het interieur. Om Maine’s liefde voor kreeft tegemoet te komen, staat er een heuse ‘lobster roll’ op het menu.


Een degelijk restaurant, met een degelijk menu, maar wel met McDonald’s frietjes. Ons zou je op een date niet gelukkiger kunnen krijgen.

lad bible

Reageer op artikel:
In dit gebouw bevindt zich één van de meest luxe McDonald’s ter wereld
Sluiten