Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 4 okt 2019

Meghan Markle en prins Harry klagen Mail on Sunday aan vanwege deze heftige reden

De maat is vol voor Meghan Markle en prins Harry. Het koninklijke echtpaar heeft bekendgemaakt dat ze de Britse krant Mail on Sunday aanklagen. Een heftig besluit, maar de reden is duidelijk. Het bedrijf publiceerde namelijk delen van een persoonlijke brief die door Meghan was geschreven.

Volgens de Duke en Duchess of Sussex gaat dit tegen de wet in. Harry heeft een uitgebreide verklaring gedeeld om hun besluit uit te leggen.

Meghan Markle en Mail on Sunday

Meghan en Harry zijn helemaal klaar met de roddelbladen. Vooral Mail on Sunday is een krant waar ze niks meer mee te maken willen hebben.

In de uitgebreide verklaring van Harry staat onder andere: “The contents of a private letter were published unlawfully in an intentionally destructive manner to manipulate you, the reader, and further the divisive agenda of the media group in question.” De Hertog van Sussex vertelt verder dat het publiceren van deze privé-brief nog niet alles is. Zo zou de krant ook opzettelijk paragrafen weg hebben gelaten waardoor de hele inhoud van de brief is veranderd.

Een valse brief

Harry vertelt verder niet om welke specifieke brief het gaat, maar we kunnen het wel raden. Mail on Sunday publiceerde namelijk een paar maanden terug een brief die Meghan aan haar vader had geschreven. In het artikel werd de brief door de krant geciteerd. Er stond dat Meghan haar vader ervan beschuldigde dat hij samen zou spannen met haar halfzus Samantha. Volgens de krant was dat de reden dat de Duchess niks meer met Thomas Markle te maken wilde hebben.

De impact op Meghan

Zoals verwacht hebben al deze nare artikelen een enorme impact op Meghan en Harry. Ook dat bespreekt hij in zijn verklaring. Hij schrijft: “There is a human cost to this relentless propaganda, specifically when it is knowingly false and malicious, and though we have continued to put on a brave face – as so many of you can relate to – I cannot begin to describe how painful it has been.” Laten we hopen dat de pers snel stopt met het zwartmaken van Meghan. De vrouw van prins Harry heeft namelijk niets verkeerd gedaan.

Nu

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Meghan Markle en prins Harry klagen Mail on Sunday aan vanwege deze heftige reden
Sluiten