De baby van Meghan en Harry wordt geen ‘prins’ of ‘prinses’ en dit is de reden

Over een paar weken zal Meghan Markle bevallen van de royal baby en krijgen we eindelijk antwoord op al onze vragen. Is het een jongen of een meisje? Hoe heet de baby? Heeft de baby Harry’s signature rossige haren? Wij hopen van wel. Eén ding is zeker: de baby zal geen ‘prins’ of ‘prinses’ zijn en dit is waarom.

Geen koninklijke titel? Jep, de baby van prins Harry en Meghan wordt geen prins of prinses. Raar, maar waar. Engelsen houden er nogal wat oude tradities op na en daarmee snijden ze zichzelf nu in de vingers. Dus of het nu een jongen of meisje is, de titel ‘prins’ of ‘prinses’ krijgt het niet krijgen en de reden is best legit.

Waarom dan?

Om deze bijzondere situatie uit te leggen, moeten we een flink stuk terug in de tijd. Lang geleden toen Prince George V nog aan de macht was, heeft hij besloten dat maar een beperkt aantal mensen een koninklijke titel mag krijgen. Hij stelde de volgende regel op.

‘The grandchildren of the sons of any such Sovereign in the direct male line (save only the eldest living son of the eldest son of the Prince of Wales) shall have and enjoy in all occasions the style and title enjoyed by the children of Dukes of these Our Realms.”

Dit klinkt nogal deftig en ingewikkeld, maar wat hij hiermee zegt is eigenlijk “sorry jongens, maar niet iedereen mag bij mijn coole koninklijke clubje, het houdt een keer op”. De grens die hij stelde was vrij duidelijk: alleen het nageslacht van het oudste kind van de ‘Prince of Wales’ krijgt de titel ‘prins’ of ‘prinses’. En aangezien prins William het oudste kind is, gaan zijn kinderen er mooi met die koninklijke titels vandoor. De baby van Harry en Meghan zit volgens deze bijzondere regels dus te diep in de stamboom om een Koninklijke Hoogheid te zijn.

The Duke and Duchess of Sussex Prince Harry and Meghan Markle are now officially on Instagram. As per Guinness World Records, they amassed one million followers in less than 6 hours which is record breaking time. @sussexroyal @guinnessworldrecords #MeghanMarkle #PrinceHarry #Sussex #celebrities #celebritynews #hautetrail 🐧

351 Likes, 1 Comments – Something Haute (@somethinghauteofficial) on Instagram: “The Duke and Duchess of Sussex Prince Harry and Meghan Markle are now officially on Instagram. As…”

Queen Lizzy kan de boel veranderen

Er is één manier waarop de baby toch een koninklijke titel kan krijgen en dat is wanneer Queen Elizabeth deze geeft aan de baby. Elizabeth is natuurlijk de koningin van het land en als zij de baby een koninklijke titel wil geven, dan mag ze dat gewoon doen. Queen Liz heeft dus de touwtjes in handen en kan de baby nog van een fancy titel voorzien, maar de kans dat ze dit doet is erg klein. Hare Majesteit is nogal gehecht aan tradities.

Your Royal Heinous 😈

7,808 Likes, 209 Comments – Her Majesty (@queenelizabeth) on Instagram: “Your Royal Heinous 😈”

Welke titel krijgt de baby van Meghan Markle en Prince Harry dan?

Goed, de baby mag dan wel geen ‘prins’ of ‘prinses’ worden, maar het kind krijgt wel een titel. Een best ingewikkelde titel om eerlijk te zijn. Als Harry en Meghan eerst een zoon krijgen dan wordt dit de ‘Earl of Dumbarton’ en als ze een meisje krijgen wordt dit ‘Lady (voornaam) Mountbatten-Windsor’. Klinkt alsnog best deftig, toch?

Wij hopen stiekem dat Queen Elizabeth ingrijpt, maar Harry en Meghan Markle gaven aan dat ze niet op de ‘title life zijn. Ze willen graag een rustig leven – voor zover dit mogelijk is – dus dit hele titel-fiasco is geen absolute ramp voor hen.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
De baby van Meghan en Harry wordt geen ‘prins’ of ‘prinses’ en dit is de reden
Sluiten