Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Keratine: het wondermiddel waar Meghan Markle niet zonder kan en dit doet het voor je haar

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van een keratine behandeling, maar wist je niet precies wat je je daarbij moest voorstellen. Het klinkt als een soort abracadabra waar je slick en stijl haar van krijgt en iedereen doet het opeens. Ook niemand minder dan Meghan Markle kan niet zonder en wij vertellen je vandaag waarom dit nou zo’n holy grail is voor velen.

Shiny lokken die ontzettend gezond ogen, we willen het allemaal wel. Om dit te bereiken gaan veel vrouwen naar de kapper voor een keratine behandeling. Keratine is ook het geheim achter Meghan Markle’s prachtige lokken.

Wat is een keratine behandeling?

Keratine is een proteïne die jij zelf al aanmaakt, het zit onder andere in je huid, haar en nagels. Door bijvoorbeeld je haar te föhnen en te stylen verlies je keratine, met een keratine behandeling breng je die op een kunstmatige manier weer terug in je haar. Tijdens een keratine behandeling wordt je haar ingesmeerd met een ‘keratine-papje’ en daarna gestyled met speciale tang. In een keratine behandeling zit overigens niet alleen keratine, maar ook nog zestien andere aminozuren. Het belangrijkste hiervan is cysteïne. Cysteïne repareert de zwavelbruggen in het haar, wat het sterker maakt.

Vergis je niet, volledig overleden haar valt niet honderd procent te redden met een keratine behandeling. Want hoewel keratine het nieuwe toverwoord in de haarindustrie is, repareert het jouw haar niet helemaal. De meeste keratine behandelingen vormen een filmlaagje over het haar dat het gezond doet lijken.

? @meghanmarkle_official

5,604 Likes, 51 Comments – Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on Instagram: “? @meghanmarkle_official”

Meghan Markle aan de keratine

Ook Meghan Markle neemt zo nu en dan een keratine behandeling en dit doet zij bij Theonie Kakoulli bij Nicky Clarke. Zij is het meesterbrein achter Meghans zachte en gladde kapsel en daar zegt ze het volgende over. “Meghan came to see me at least twice for keratin treatments. It’s great for people with naturally curly hair like Meghan, it takes the frizz out and makes it more manageable, she said it made a real difference.”

Wil jij dus iets stijlere, maar vooral glanzende gladde lokken? Volg Meghans voetsporen en maak die afspraak bij de kapper. De prijs van een keratine behandeling verschilt per salon, maar ligt meestal tussen de €150 en €300. Je moet er wat voor overhebben dus. Vind je dit echt te veel? Dan is het ook mogelijk om thuis een keratine behandeling te doen of shampoo met keratine te gebruiken, maar dit is minder krachtig.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Keratine: het wondermiddel waar Meghan Markle niet zonder kan en dit doet het voor je haar
Sluiten