Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 11 mrt 2020

Meghan Markle en prins Harry hebben hun laatste koninklijke taak volbracht

In januari kondigden prins Harry en Meghan Markle aan een stapje terug te willen doen binnen de koninklijke familie. Na twee keer knipperen was het afgelopen maandag dan echt zover: hun laatste publieke taak als senior royals is volbracht.

En dat was niet zomaar een verschijning. Het was de eerste keer – sinds de shocking bekendmaking – dat prins Harry en Meghan Markle met andere leden van de koninklijke familie in het openbaar verschenen. Megxit is real.

Prins Harry en Meghan Markle

Vanaf 1 april maken prins Harry en Meghan Markle niet langer gebruik van de aanspreektitel zijne/hare koninklijke hoogheid. Nog geen jaar en tien maanden na hun bruiloft, vond afgelopen maandag hun laatste koninklijke verschijning plaats. Ze waren aanwezig bij een speciale kerkdienst, de Commonwealh Day Service.

Wat opviel tijdens dit evenement is dat Meghan Markle en prins Harry achter Kate Middleton en prins William moesten zitten. En hoewel het leek alsof de spanning tussen de broers de oorzaak was, is dat niet het geval. De zitvolgorde werd bepaald door de volgorde van opvolging. Dat betekent dat prins Charles op de eerste rij zat, prins William op de tweede plaats en prins Harry daarachter.

Wat gaan ze nu doen?

Prins Harry en Meghan Markle geven niet alleen hun formele titels op, maar ook de publieke financiering. Vanaf 1 april gebruiken ze hun formele titels niet meer. Ze blijven wel lid van de koninklijke familie, maar willen financieel onafhankelijk zijn. Ze zullen nu hun eigen inkomen moeten verdienen en dat willen ze vooral doen door commerciële deals te sluiten. Er zou al een deal zijn gesloten met Disney, ze waren aanwezig bij een bijeenkomst van de Amerikaanse bank JP Morgan, er zou sprake zijn van een samenwerking met Apple TV, een liefdadigheidsorganisatie en een productiebedrijf.

Ze zullen af en toe nog wel bij koninklijke evenementen aanwezig zijn, maar dat wordt dan niet meer gezien als een officiële taak. Wij zijn in ieder geval benieuwd wanneer prins Harry en Meghan Markle weer herenigd zullen zijn met zoontje Archie in Canada.

Lees ook: Meghan Markle kreeg een aanbod om terug te keren in Suits voor dít recordbedrag

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meghan Markle en prins Harry hebben hun laatste koninklijke taak volbracht
Sluiten