Meghan Markle en prins Harry kondigen aan een stap terug te doen en het internet gaat los

Meghan Markle en prins Harry hebben gisteravond aangekondigd een stap terug te doen. Ze doen daarmee afstand van hun koninklijke verplichtingen. Een move die overduidelijk niet overlegd was met de rest van de koninklijke familie. Oops.

Ze willen niet langer tot de ‘senior members’ van het Britse koningshuis behoren.

Statement van Meghan Markle en prins Harry

Iedereen die dacht dat 8 janauri 2020 een doodnormale dag zou zijn, heeft het mis. Prins Harry en Meghan Markle hadden duidelijk andere plannen voor deze mooie dag: een statement op hun Instagram-pagina. In de caption van de Instagram-post geven ze aan dat ze, na maandenlang overleg, een stap terug doen. Ze willen daarnaast niet langer als ‘senior members’ van het Britse koningshuis bestempeld worden.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment.”

Verhuizing en financiële afhankelijkheid

Naast het feit dat ze een stap terug doen, geeft het stel in de Instagram-post aan dat ze hun tijd gaan verdelen tussen Noord-Amerika en Het Verenigd Koninkrijk. Verschillende Britse media zeggen dat Canada hun tweede thuis wordt. Daarnaast willen Harry en Meghan zich gaan richten op nieuwe zaken, zoals de oprichting van een goed doel.

Het stel vertelt verder dat ze financieel niet afhankelijk willen zijn van het Britse koningshuis. Hoe ze hun eigen geld gaan verdienen, is nog niet bekend. Wél is bekend dat geld niet hun eerste zorg is: prins Harry heeft een nettowaarde van ongeveer €40 miljoen euro en Meghan mag er ook zijn met een nettowaarde van €7 miljoen euro.

Britse koningshuis niet op de hoogte

Niet alleen voor het publiek kwam het statement toch wat onverwacht, ook voor The Royal Family was het een verrassing. The Royals (inclusief The Queen herself) werden tegelijk met de rest van de wereld op de hoogte gebracht. Eerder kwam naar buiten dat de koninklijke familie teleurgesteld is over het statement. Even daarop volgde een update vanaf het Twitter-account van Buckingham Palace met de tekst:

“Discussion with The Duke and Duchess of Sussex are at an early stage. We understand the desire to take a different approach, but these are complicated issues that will take time to work through.”

Het klinkt allerminst alsof het er vriendelijk aan toe gaat bij de Britse Royals. Wij houden de updates nauwlettend in de gaten, maar zijn het over één ding eens: het is een hele moedige stap van Harry en Meghan. Nog een vraag: mag Meghan nu ein-de-lijk haar eigen karakter spelen in het zesde seizoen van The Crown? Spill the royal tea, please.

Reageer op artikel:
Meghan Markle en prins Harry kondigen aan een stap terug te doen en het internet gaat los
Sluiten