Huh – Geven Meghan Markle en prins Harry ook deze titel op?

Het is alweer even geleden toen prins Harry en Meghan Markle naar buiten brachten graag een stapje terug te willen doen in het Britse koningshuis. Ze wilden niet langer gezien worden als senior members en gaven hun koninklijke titels op. Ze mochten vanaf dat moment dus niet langer hun titels als koninklijke Hoogheid gebruiken, al bleven ze wel de hertog en hertogin van Sussex. In een nieuwe brief lijkt het stel te hinten op wat de titels in 2020 zullen zijn.

Out with the old en in with the new. We praten je bij.

Titels Meghan Markle en prins Harry

We nemen je even mee naar januari dit jaar. Hét moment waarop werd aangekondigd dat prins Harry en Meghan Markle een stapje terug zouden doen in het Britse koningshuis. Vanaf dat moment werd duidelijk dat ze niet langer hun titels als Koninklijke Hoogheid ‘mochten’ gebruiken, en ondertussen blijven ze de hertog en hertogin van Sussex.

In janauri werd ook duidelijk dat ze met dat stapje terug doen, ook volledig financieel afhankelijk zouden worden van het koningshuis. Anyway, heel wat veranderingen destijds dus. En met de brief die nu naar buiten is gekomen, komt duidelijkheid over hun nieuwe titel.

De brief

Dat Harry en Meghan zich inzetten voor een aantal goede doelen, is nothing new. Op 19 juni stuurden ze een brief aan de CEO van de Britse liefdadigheidsorganisatie Street Games, als dank voor de stichting. De brief zelf is niet hetgeen waar we het over moeten hebben, maar de afsluiting. Het stel gebruikte namelijk niet “Duke and Duchess of Sussex” (wat ze voorheen wel deden), maar onderschreef de brief met “Harry & Meghan.”

En dat terwijl ze dus wel nog steeds “Duke and Duchess of Sussex” zijn. De vraag is dus of de twee die titel misschien ook laten varen. Prins Harry liet eerder ook al weten (tijdens een congres in Schotland), niet langer te willen worden aangekondigd als Zijne Koninklijke Hoogheid, maar gewoon als Harry. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen.

Reageer op artikel:
Huh – Geven Meghan Markle en prins Harry ook deze titel op?
Sluiten