Wacht even, is Meghan Markle nu toch opeens prinses?

De prachtige Meghan Markle is nu naast moeder en echtgenote, ook prinses. De Hertogin van Sussex zou dit eerst niet worden, net als het feit dat baby Archie geen prins is. Toch lijkt de vork anders in de steel te zitten.

Vanaf nu mogen we Meghan Markle ‘prinses Meghan’ noemen, hoe leuk is dat? Sinds haar huwelijk met Harry is Meghan de Hertogin van Sussex, maar de beeldschone royal lijkt zojuist gepromoveerd te zijn.

Is Meghan Markle nu tóch prinses?

In de geboorteakte van Archie Harrison heeft Meghan de titel ‘prinses’. Sterker nog, ze heeft niet alleen de titel, het is ook haar beroep. Op de geboorteakte van Archie staat duidelijk ‘Beroep: Prinses van het Verenigd Koninkrijk’. Toen Harry en Meghan elkaar het jawoord gaven, werd Meghan hertogin. Een oude Engelse regel – het zal eens niet – bepaalt dat alleen de echtgenote van de kroonprins de titel ‘prinses’ krijgt, de andere vrouwen worden ‘slechts’ hertogin. Wanneer de hertogin weduwe wordt of een zoon heeft die getrouwd is, dan krijgt zij deze titel wel om verwarring te voorkomen. Dit verklaart ook waarom Meghan geen prinses werd en Diana Spencer wel, toen zij met Prins Charles trouwde.

Maar waarom staat dit dan in de geboorteakte? Meghan is een hertogin, met prinses als beroep. Net als hertogin Catherine, die we kennen als Kate Middelton.

Meghan looked absolutely stunning in this turquoise blue Veronica Beard shirt dress at Tupou College in Nuku’olafa, Tonga, in October last year 🔵😍 @meghanmarkle_official

13.9k Likes, 80 Comments – Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on Instagram: “Meghan looked absolutely stunning in this turquoise blue Veronica Beard shirt dress at Tupou…”

Harry’s titel sterft mogelijk uit

Zoals we weten, kregen Harry en Meghan de titel ‘Hertog(in) van Sussex’ cadeau van Queen Elizabeth op hun trouwdag. Credits naar ‘Liz voor het originele cadeau. Toch sterft deze titel mogelijk uit, want Meghan en Harry kozen ervoor om Archie geen titel mee te geven, zodat hij zo normaal mogelijk opgroeit.

Engelse titels kunnen alleen geërfd worden door mannelijke nakomelingen. Dus mochten Harry en Meghan ooit nog een dochter krijgen, dan krijgt zij geen titel, tenzij ze trouwt met een Prins of Hertog. En dan worden de dingen nogal raar.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Wacht even, is Meghan Markle nu toch opeens prinses?
Sluiten