Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 17 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

Meghan Markle’s transformatie in foto’s – van koffermeisje naar Duchess of Sussex

Wie aan Meghan Markle denkt, denkt aan de actrice, hertogin van Sussex en de moeder van pasgeboren baby Archie. Als actrice kennen we haar bijvoorbeeld kennen van Suits. Om Meghans leven even duidelijk op een rijtje te zetten, hebben wij vandaag een timeline met foto’s voor jullie.

Voordat Meghan in de spotlight verscheen als Harry’s vriendin was ze geen vreemde voor ons. Meghan schnabbelde wat bij als model en actrice, bijvoorbeeld in de film ‘Remember Me’.

Een foto-timeline van Meghan Markle’s leven

Van kind tot moeder, dit is Meghan Markle.

1. Meghan als kind

Rachel Meghan Markle werd op 4 augustus 1981 geboren in Los Angeles. Ze is dan de eerste dochter van Doria Ragland en het derde kind van Thomas Markle. Toen Meghan zes jaar was scheidden haar ouders, waarna ze opgroeide in Hollywood. Hier ging ze naar een privé basisschool en daarna naar een Katholieke high school voor meisjes. Als klein meisje sprak ze ooit haar ongenoegen uit over een zeepreclame die alleen gericht was op moeders. Hieronder zie je de kleine Meghan in actie.

See Meghan Markle on ’90s Nickelodeon Show After Protesting Sexist Commercial

As a social studies assignment back in elementary school, Meghan Markle and her classmates watched some commercials to assess their messages. A commercial for Ivory Dishwashing Liquid really bothered Meghan because it used the word “her.” Meghan took matters into her own hands by writing a letter to the soap manufacturer.

2. Meghan naar de universiteit

Na high school ging Meghan naar de Northwestern University, een slimme meid dus. Hier sloot zij zich aan bij de studentenvereniging Kappa Kappa Gamma. Meghan maakte graag reisjes naar het buitenland. Tijdens haar studie liep ze een lange stage bij de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires en studeerde ze maanden in Madrid. Uiteindelijk haalde ze in 2003 haar bachelor communicatie, met een specialisatie theater en international studies.

Meghan Markle timeline

3. Meghan besluit toch de showbizz in te gaan

Door het beroep van haar vader heeft Meghan al even van de showbizz-wereld mogen proeven. Thomas Markle was een bekende lichtontwerper in Hollywood en nam Meghan vaak mee naar de set. Meghan sleepte haar eerste rol als actrice binnen bij ‘General Hospital’. Hier speelde ze een kleine bijrol als verpleegster.

Meghan Markle on General Hospital (2001)

Meghan Markle in her first acting role ever, playing nurse Jill on two episodes of General Hospital in 2001.

4. Meghan als koffermeisje

Na een aantal kleine bijrollen sloeg Meghan een andere weg in: ze werd koffermeisje bij de tv-show Deal or No Deal, wat wij in Nederland kennen als Miljoenenjacht.

Meghan Markle has the Case! | Deal or No Deal | Game Show Network

Before the “I Do’s”, watch Meghan Markle’s rise from briefcase model to royalty.

5. Meghan Markle begint steeds meer rollen te krijgen

Nu begint het balletje een beetje te rollen en krijgt Meghan steeds meer rollen in films. Zo speelde ze onder andere in ‘Get Him to the Greek’, ‘Remember Me’ en ‘Horrible Bosses’. De acteercarrière van onze Megs gaat nu de goede kant op.

Meghan markle timeline transformatie

6. Meghan Markle als Rachel Zane in Suits

In juli 2011 verscheen Meghan voor het eerst in de Amerikaanse serie Suits, als niemand minder dan Rachel Zane. Deze rol heeft haar echt op de kaart gezet als actrice en sindsdien kennen we de naam Meghan Markle allemaal.

meghan markle transformatie timeline

7. Meghan en Trevor

In datzelfde jaar – 2011 – trouwde Meghan met Trevor Engelson. Sinds 2003 ging Meghan met – acteur en producer – Engelson en hun toekomst zag er rooskleurig uit. Toch hield het huwelijk niet lang stand, in 2013 scheidden de twee van elkaar zonder duidelijke reden. Soms werken dingen gewoon niet.

Meghan Markle transformatie timeline

8. Meghan en Harry beginnen te daten

In juni 2016 ging Meghan voor het eerst op blind date met Prins Harry, mede mogelijk gemaakt door een gemeenschappelijke vriendin. Tijdens deze date sloeg de vonk meteen over, de twee leken wel voor elkaar gemaakt. Later bleek dat Harry stiekem al een oogje op Meghan had. Hij vertelde zijn vrienden ooit dat Rachel Zane uit Suits zijn droomvrouw was. Look at him now…

Meghan Markle transformatie

9. Meghan en Harry gaan ‘social media official’

In september 2017 vertoonden Harry en Meghan zich voor het eerst samen in het openbaar en de pers dook er bovenop. Er werd toen al flink in de rondte gespeculeerd en in september werden de geruchten bevestigd, Meghan en Harry vormden officieel een stel.

meghan markle transformatie

10. Meghan en Harry verloven zich

En vanaf dat moment gaat het rap. In november 2017 maakt Kensington Palace bekend dat de twee verloofd zijn. Meghan maakt tegelijkertijd duidelijk dat ze stopt met acteren en gaat inburgeren in Engeland. Grote stappen worden gemaakt.

Meghan Markle transformatie

11. De grote dag van Harry en Meghan

Op 19 mei 2018 was het eindelijk de grote dag, Prins Harry en Meghan Markle stapten in het huwelijksbootje. In de St George’s Chapel in Windsor Castle in het Verenigd Koninkrijk werd een prachtige dienst gehouden en heel Engeland keek mee met de royal wedding. Meghan is nu officieel de Hertogin van Sussex.

Meghan Markle transformatie

12. De zwangerschap van Meghan

Ook hierover werd flink wat geroddeld, maar het bleek toch echt waar te zijn. Op 15 oktober 2018 kondigde Kensington Palace de zwangerschap van Meghan Markle aan en toen begon het wachten op de royal baby. Er waren flink wat theorieën over de naam, het geslacht en ook de luxe babyshowers waren onderwerp van gesprek.

Meghan Markle transformatie

13. Meghan is moeder

Op maandag 6 mei 2019 braken Meghans vliezen en werd het lange wachten beloond. Meghan Markle beviel van haar zoontje Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Harry en Meghan straalden als kersverse ouders en dat doen ze nu nog steeds. 

Meghan Markle transformatie

Ben jij benieuwd naar nog meer feitjes over Meghan Markle? Lees dan ook dit artikel.

Wikipedia

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Meghan Markle’s transformatie in foto’s – van koffermeisje naar Duchess of Sussex
Sluiten