Dit is alles wat je wil weten over de trouwjurk van Meghan Markle

De Royal Wedding is alweer een tijdje geleden, maar nog steeds kunnen we geen genoeg krijgen van Meghan Markles trouwjurk(en). Daarom zetten we hieronder een aantal details op een rijtje van de Duchess of Sussex’ prachtige looks tijdens haar grote dag.

Meghan Markles trouwjurk

Het kan je niet ontgaan zijn dat Meghan er prachtig uitzag. Haar eerste jurk, de jurk waarin ze het jawoord gaf, was een custom made Givenchy, ontworpen door Clare Waight Keller. De Britse ontwerper staat bekend om haar vrouwelijke en romantische ontwerpen, die ook terugkomen in Meghans jurk.
meghan markle trouwjurk boothals
Wat direct opvalt aan Meghans jurk is dan ook de simpliciteit ervan. Trouwjurken van Queen Elizabeth, Diana, en Kate Middleton bestonden grotendeels uit kant en waren bezaaid met kralen, ruches en andere details. De jurk van Meghan bevatte een elegante boothals, een prachtige nauwsluitende taille en daarnaast maar weinig extra’s.

Meghans sleep

Waar Meghans jurk opviel door de eenvoud, was dat bij haar sleep het tegenovergestelde. Hij was maar liefst vijf meter lang en gemaakt van zijden tule. De rand van de sleep bevat met de hand geborduurde bloemen. Daarnaast symboliseert de sleep alle 53 landen van het Gemenebest van Naties – een vrijwillige verbintenis tussen 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd.

meghan markle sleep

Meghans tiara en sieraden

De tiara die Meghan tijdens de bruiloft droeg was haar ‘something borrowed’. Ze leende de tiara van de Britse Koningin Elizabeth. De bandeau bestaat uit diamanten en platinum en werd oorspronkelijk gemaakt voor Koningin Mary in 1932. De afneembare broche in het midden van de tiara dateert uit 1893 en bestaat uit tien diamanten. Daarbij droeg ze oorbellen en een armband van de Franse juwelier Cartier.

meghan markle trouwjurk sieraden

Meghans trouwring

De ring die Meghan door Prins Harry omgeschoven kreeg, is gemaakt van goud uit Wales en heeft ze cadeau gekregen van Koningin Elizabeth. Het gebruik van goud uit Wales is een traditie die het Engelse Koninklijk huis naleeft sinds de trouwerij van Koning George VI in 1923, waarbij de Engelse Koninklijke familie goud ontving uit Wales.

Kensington Palace on Twitter

Ms. Markle’s ring has been fashioned from a piece of Welsh Gold, gifted by Her Majesty The Queen. Prince Harry’s ring will be a Platinum Band with a textured finish. #RoyalWedding

meghan markle trouwring trouwjurk

Meghans tweede jurk en schoenen

Voor de avondreceptie kleedde de inmiddels Duchess of Sussex zich om in een Stella McCartney-jurk waarin ze er minstens even elegant uitzag als in haar eerste Givenchy-jurk. Haar avondjurk bevatte een halternek waardoor Meghans schouders zichtbaar waren en daarbij droeg ze Aquazzura schoenen met babyblauwe zolen – haar ‘something blue’.

meghan markle trouwjurk 2 stella mccartney

Hier koop je de trouwjurk van Meghan Markle voor een prikkie

Royal

Reageer op artikel:
Dit is alles wat je wil weten over de trouwjurk van Meghan Markle
Sluiten