Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 16 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit meisje belandde in het ziekenhuis na gebruik van een fake Kylie lipkit

Naar ons idee moet het inmiddels wel zo’n beetje duidelijk zijn dat je dure producten die voor een schijntje van de originele prijs verkocht worden, beter kunt laten staan. Helaas is dat nieuws niet bij iedereen doorgedrongen. De negentienjarige Rachel liep een vreselijke allergische reactie op na gebruik van een fake Kylie Cosmetics lipgloss.

Vreselijke uitslag

Hoewel Kylie Cosmetics regelmatig waarschuwt voor nepproducten, zijn er blijkbaar toch mensen die het risico willen nemen. De Ierse Rachel belandde in het ziekenhuis nadat ze een fake Kylie glossje had gebruikt. Na een avondje uit begonnen Rachels lippen ontzettend op te zwellen. Toen ze ‘s ochtends wakker werd was haar gezicht opgezwollen, had ze moeite met ademen en bleek ze een hoge bloeddruk te hebben. Ze vertelt in een interview:
“I lost all feeling round the bottom of my face and my lips continued to grow bigger from when I first saw them.”
fake kylie lipkit, opgezwollen lippen

fake kylie lipkit, opgezwollen lippen

Nepproduct

Wat de allergische reactie precies heeft veroorzaakt is niet zeker, maar duidelijk is wel dat het kwam door een nepproduct. Rachels zus, Bronagh, kocht het glossje voor omgerekend zo’n €3,30 op een Facebookpagina, terwijl een normale Kylie Cosmetic lipkit zo’n €12 kost. Ja, da’s toch wel een beetje vragen om problemen. Het lijkt erop dat Rachel en haar zus er inmiddels ook achter zijn dat het vrij onverstandig is om nepproducten op Facebook te kopen. Bronagh deelde een waarschuwing op haar Facebookpagina:

cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit meisje belandde in het ziekenhuis na gebruik van een fake Kylie lipkit
Sluiten