Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 13 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn echt gelukkiger

Het is niet voor niks dat het aantal festivals dat je kunt bezoeken tegenwoordig de pan uit rijst. We worden nu eenmaal blij van veel goede muziek en collectief dansjes doen. Er is nu zelfs een onderzoek dat dit bevestigd.

NSMBL Festival Vlog: Primavera Sound in Barcelona

Het onderzoek – dat werd gepubliceerd in Psychology of Music – onderzocht bij een groep van 1.000 respondenten of er een connectie was tussen hun level van geluk en of zij wel of niet muziek-evenementen bezochten. De resultaten onthulde dat respondenten die zichzelf bezig hielden met muziek door te dansen en muziek-evenementen te bezoeken een groter level van geluk hadden dan respondenten die zich niet op deze manieren bezig hielden met muziek.

Een belangrijk puntje dat ook uit het onderzoek naar voren kwam is dat het level van geluk van de respondenten nog groter werd wanneer zij met muziek bezig waren in het gezelschap van anderen. Die speciale vibe die je voelt op festivals wanneer je rondkijkt en ziet dat iedereen aan het genieten is van dezelfde muziek als jij voedt dus echt je geluk.

Het lijkt ons duidelijk dat feesten erg belangrijk is in het leven. Waar is het feestje?

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn echt gelukkiger
Sluiten