Mensen met zussen zijn vriendelijker, vrolijker en kunnen beter communiceren

Love & Life

Mensen met zussen zijn vriendelijker, vrolijker en kunnen beter communiceren

Het hebben van een zus is niet altijd makkelijk, zeker niet als man. Dit vreemde wezen heeft een totaal ander spectrum aan emoties en andere functies.

Maar er is goed nieuws: mannen hebben een hele hoop profijt van het hebben van een zus. Opgroeien met een zus maakt je volgens dit onderzoek een beter mens. Psychologen van de University of Ulster onderzochten de emotionele gesteldheid van 571 mensen tussen de 17 en de 25, en kwamen tot de conclusie dat mannen die met zussen opgroeiden emotioneel een stuk sterker in hun schoenen stonden. Ook zijn ze beter in het praten met vrouwen en schijnen ze minder vaak te scheiden.

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen komen er beter vanaf als ze opgegroeid zijn met een zus. Zij zouden duidelijk meer zelfvertrouwen vertonen in sociale situaties. De verklaring hiervoor?

Our explanation for it is that the presence of girls opens up channels of communication and it becomes a much more expressive situation and that’s positive. – researcher Tony Cassidy

In andere woorden, het hebben van een zus zorgt voor betere communicatie binnen het gezin, en zorgt dat je je meer op je gemak voelt met het uiten van je emoties. Voor beide seksen geldt dat ze met een zus in hun leven over het algemeen een stuk gelukkiger zijn, beter met tegenslagen om kunnen gaan, minder last hebben van faalangst en duidelijkere levensdoelen hebben.

Dus als je een zus hebt, bel haar eens, want de kans is groot dat je veel van je goede eigenschappen mede aan haar te danken hebt.