Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 21 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Van de cheerleader tot de pusher – deze 5 mensen heb je nodig in je carrière

Succes gebeurt niet overnight en behaal je al helemaal niet in je eentje. Dat is niet alleen een filosofie. Mensen hebben nou eenmaal andere mensen nodig. Er is een reden dat gevangenen als straf in een isolatiecel worden gegooid. En dat patiënten na een operatie langzamer herstellen als er niemand thuis op ze wacht. In je leven – én je carrière – heb je verschillende mensen nodig die je helpen de beste versie van jezelf te worden.

Hoeveel van deze personen heb jij al in je leven?

Mentor

Een mentor is iemand die al heeft gedaan wat jij nog moet doen. Of al is waar jij wil komen. Met de ervaring en de lessen die de mentor gedurende de weg heeft geleerd, kan hij of zij je helpen diezelfde weg af te leggen zonder fouten te maken. Een mentor kan iemand zijn op jouw werk die al iets hogerop zit. Het kan ook een coach zijn. Of simpelweg iemand waar je tegenop kijkt.

Stuur hem of haar eens een mailtje of een berichtje op LinkedIn waarin je vraagt om een kopje koffie. Natuurlijk zou het kunnen dat je een nee krijgt, bijvoorbeeld omdat iemand het nou eenmaal te druk heeft. Eén ding is zeker: je vleit de ander er zeker mee. Vragen kan dus altijd!

Cheerleader

De cheerleader in je leven is je grootste fan. Iemand die voor 1000 procent gelooft in wat je kan, trots is op je kleinste successen en je aanmoedigt bij elke stap die je neemt.

Pusher

Net zo nodig in je carrière als de cheerleader is de pusher. Dit is iemand die je constant aanmoedigt om het beste uit jezelf te halen. Ook als dat betekent dat je iets buiten je comfort zone moet doen.

De vertrouweling

Een familielid of beste vriend(in) die alles van je weet. Iemand die altijd voor je klaar staat en wil horen waar je mee zit. Het is iemand die luistert naar je verhaal en niet oordeelt, maar altijd klaar staat met advies, mocht je dat nodig hebben.

De avontuurlijke sidekick

De avontuurlijke sidekick zit vol aanstekelijke energie en is altijd in voor een nieuw avontuur, binnen of buiten je carrière. Hij of zij is altijd optimistisch en wil altijd nieuwe dingen met je proberen. Waar de meeste mensen die van je houden je ambities in toom proberen te houden (om je te beschermen), moedigt de avontuurlijke sidekick je aan om groots te dromen.

Lees ook: Waarom je collega’s zo belangrijk zijn voor je werkgeluk

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Van de cheerleader tot de pusher – deze 5 mensen heb je nodig in je carrière
Sluiten