Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 26 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Last van menstruatiepijn? Wij hebben de beste tips tegen deze pijn verzameld

Ugh, de menstruatie. Alsof maandelijks bloeden al niet vervelend genoeg is, komt er vaak ook nog een hoop pijn bij kijken. Natuurlijk zijn er medicijnen tegen deze pijn, maar die helpen niet altijd. Dus hoe kom je van menstruatiepijn af? Wij hebben een paar handige tips verzameld.

Naast medicijnen zijn er namelijk ook genoeg natuurlijke oplossingen die menstruatiepijn verlichten. We hopen dat deze tips je pijn verlichten.

Menstruatie en menstruatiepijn

De een heeft meer last van menstruatiepijn dan de ander, maar wat is het precies? Menstruatiepijn is pijn die je vlak voor en tijdens de menstruatie krijgt. Meestal zijn de klachten steken en krampen in de onderbuik. Bij sommige mensen trekt deze pijn ook door naar de rug of de benen.

Super vervelend natuurlijk, maar helaas kan je er vrij weinig aan doen. Er zijn medicijnen, maar als je die liever niet slikt hebben we nog een paar andere tips voor je. Wees deze dagen vooral extra lief voor jezelf.

1. Gebruik Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is een kruidenoplossing waar veel vrouwen bij zweren. De olie vermindert namelijk krampen, hoofdpijn en gevoelige borsten tijdens de menstruatie. Veel vrouwen geven aan dat het de algehele malaise tegengaat en dat ze niet anders willen. Voor het beste resultaat smeer je het ‘s avonds na het douchen op. Je zal merken dat je veel fijner in slaap valt.

2. Slaap in foetushouding

Over slapen gesproken, in foetushouding slapen vermindert ook de klachten. Daarnaast is het risico op doorlekken het kleinst wanneer je in foetushouding slaapt, wat natuurlijk ook niet verkeerd is. Maar de belangrijkste reden om in deze houding te slapen is omdat het gewoon mega comfy is,

3. Eet hetgeen waar je lichaam naar vraagt

De dagen waarop je ongesteld bent zijn niet de beste dagen om jezelf aan een strict keto-dieet te houden. Nope, je moet juist naar je lichaam luisteren tijdens je menstruatie. Als jij behoefte hebt aan warme pasta, dan mag je jezelf dat best gunnen. Je zal merken dat je lichaam daar alleen maar positief op reageert.

4. Laat die vrijdagmiddagborrel even voor wat het is

Als je last hebt van menstruatieklachten is het ook beter om alcohol even te laten. Op die manier kan je de druk van je lever houden, zodat deze kan focussen op het oplossen van je hormonale acne. O ja, daarnaast betekent geen kater hebben ook minder hoofdpijn, wat al helemaal een win-winsituatie.

4. Een kruik = life

Last but not least, gebruik een kruik of een fles met warm water. Houd deze goed tegen je buik, op je rug, neem ‘m mee naar bed en ga maar door. We raden je aan om een kruikje overal waar je gaat in huis mee te nemen. Het is voor ons een van de beste natuurlijke oplossingen tegen menstruatiepijn. De warmte helpt je spieren met ontspannen en zorgt ervoor dat spanningspijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

5. Sporten

Eh ja, we weten wat je nu denkt. Het laatste waar je zin in hebt tijdens je menstruatie is naar de sportschool gaan. Toch is het wel een goed idee want het vermindert je klachten enorm. Je hoeft natuurlijk niet meteen naar een heftige HIIT-les te gaan, maar iets als yoga helpt ook al enorm. Deze oefeningen hebben volgens veel Yoga-goeroe’s een positief effect op menstruatiepijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van menstruatiepijn? Wij hebben de beste tips tegen deze pijn verzameld
Sluiten