Er bestaat een nieuwe pil die je menstruatie uitstelt als je op vakantie gaat

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je gaat op vakantie en hebt je koffer inclusief bikini en zonnebrand ingepakt, maar ineens word je ongesteld. Super. Kon je je menstruatie nu maar een paar dagen uitstellen zodat je zonder stress in bikini kan paraderen. Er is nu een nieuwe pil die dit garandeert te kunnen.

Jep. Het bedrijf Superdrug heeft een nieuwe pil ontwikkeld die je menstruatie een paar daagjes opschuift. Op die manier zou je dus nooit ongesteld hoeven zijn wanneer je op vakantie bent.

Anticonceptiepil die de menstruatie uitstelt

Het is natuurlijk alles behalve het einde van de wereld als je ongesteld wordt tijdens je zomervakantie, maar het is ook niet bepaald ideaal. Je buik is vaak opgezet, je hebt last van puistjes, hoofdpijn en soms ook mood swings. Zwemmen en zonnen wordt ook ineens iets waar je over na moet denken. Hoewel zwemmen met een tampon in makkelijk kan, is het toch voor velen vaak minder relaxed. Helemaal wanneer je maandverband gebruikt wordt het al snel een dingetje.

Al met al denken we dat veel vrouwen graag hun menstruatie een paar daagjes uit willen stellen op dit soort momenten. Nu kan je ervoor kiezen om je pil door te slikken, maar dat werkt niet voor iedereen. Het was voorheen ook al mogelijk om je menstruatie uit te stellen door progestageen te slikken, maar er is nu een pil uit die nog effectiever en veiliger zou zijn.

Zo werkt het

Oké, dus hoe werkt dit precies? Je kan ervoor kiezen om een doosje van dertig, zestig of negentig pillen te komen. Je moet drie pilletjes per dag slikken en het is belangrijk dat je hier drie dagen voordat je menstruatie zou komen mee begint. De Period Delay Pill bevat een synthetisch hormoon genaamd progestin wat ook in anticonceptiepillen zit. Verwarrend genoeg is deze pil geen anticonceptiepil en kan je gewoon zwanger worden als je alleen deze pil slikt.

De pil moet voorgeschreven worden, maar Superdrug biedt een online dokter service aan. Het enige dat je hoeft te doen is een formulier invullen over je medische geschiedenis. Dit formulier wordt vervolgens naar hun team van doktoren doorgestuurd en zij keuren je aanvraag goed of af.

Maarrrrr het is niet helemaal zonder risico’s. De pil kan namelijk verschillende bijwerkingen teweeg brengen. Zo kan je gevoelige borsten krijgen, misselijk worden, hoofdpijn krijgen, minder zin in seks hebben en mood swings krijgen. Dat klinkt allemaal niet super, maar het is al heel wat dat er tegenwoordig een keuze is. Of dit precieze medicijn binnenkort in Nederland te verkrijgen is, weten we nog niet.

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
Er bestaat een nieuwe pil die je menstruatie uitstelt als je op vakantie gaat
Sluiten