Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Yes – Vanaf vandaag is een herbruikbare menstruatiecup verkrijgbaar bij HEMA

De menstruatiecup. Grote kans dat je er weleens over hebt gehoord. Het is een ‘bekertje’ van rubber of siliconen dat je gebruikt als alternatief voor een tampon of maandverband. Het verschil met een tampon en maandverband is dat je de cup 12 uur lang in kunt houden. Je hoeft dus niks te vervangen om de paar uur. Ideaal.

Daarnaast gaat zo’n cup lange tijd mee. Ook nog eens fijn voor de portemonnee (en de planeet) dus. Ben je om? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vanaf vandaag scoor je een herbruikbare menstruatiecup bij HEMA.

Menstruatiecup bij HEMA

Vanaf vandaag scoor je een zachte, herbruikbare menstruatiecup bij HEMA. De cup is gemaakt van honderd procent siliconen en bevat geen kleurstoffen. Ook fijn: de menstruatiecup is herbruikbaar en gaat zo’n vijf tot tien jaar mee. Reken maar uit hoeveel geld je daarmee kunt besparen op de aanschaf van tampons en maandverband.

De menstruatiecup kun je tot twaalf uur lang inhouden, zonder dat je doorlekt. Bij HEMA scoor je zo’n cup al voor €19. Je kunt de menstruatiecup vinden in de winkel óf online. Good to know: er zijn twee maten verkrijgbaar. Maat S is voor meiden met een lichte menstruatie, en maat M is geschikt voor meiden met een middelmatige menstruatie.

Inwendig inbrengen

Een menstruatiecup heeft dus dezelfde functie als een tampon of maandverband, maar gaat langer mee (in de breedste zin van het woord). De cup kan zo’n dertig milliliter bloed opvangen. Tijdens je menstruatie verlies je ongeveer 30 tot 60 milliliter bloed. Je doet er goed aan om de cup in ieder geval om de twaalf uur te verwisselen, maar dat hoeft dus – in tegenstelling tot tampons en maandverband – niet meer om de paar uur. De cup lekt niet, mits je hem goed inbrengt. Hoe fijn is het om niet constant na te hoeven denken of je bent doorgelekt? I know, right.

Voor eens en voor altijd: hier lees je alles wat je wilt weten over menstruatie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yes – Vanaf vandaag is een herbruikbare menstruatiecup verkrijgbaar bij HEMA
Sluiten