Renée
Renée Love & Life 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je wil weten over de menstruatiecup

Je hebt er ongetwijfeld weleens over gehoord: de menstruatiecup. Maar grote kans dat jij géén idee hebt waarom mensen hier zo lyrisch over zijn. Of wat het überhaupt is. Maak je geen zorgen, NSMBL praat je bij.

Wat is een menstruatiecup?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat ís een menstruatiecup eigenlijk? Het is een bekertje van rubber of siliconen dat je gebruikt als alternatief voor een tampon of maandverband.

Je zou het waarschijnlijk niet denken, maar de menstruatiecup kwam tegelijk met de tampon op de markt. Daarom is het zo gek dat de gemiddelde vrouw er zo weinig over weet.

Wat doet de cup?

Heel simpel. Eigenlijk doet de cup hetzelfde als een tampon of maandverband: het vangt het menstruatiebloed op. Doordat je het inwendig draagt heb je geen gedoe met iedere paar uur de cup vervangen, zoals bij een tampon of maandverband wel is.

Plaats je ‘m goed? Dan lekt de cup niet. Dat is niet alleen onwijs chill, maar zorgt er ook voor dat je daar niet te veel over na hoeft te denken. Eén cup kan zo 30 ml bloed opvangen. Tijdens je menstruatie verlies je ongeveer 30 à 60 ml.

Bloody Hell: hoelang duurt het na de eisprong tot je menstrueert?

Hoe vaak verwissel je de menstruatiecup?

De menstruatiecup verwissel je twee tot vier keer per dag. Een stuk minder dan die tampons en maandverbandjes, dus. Leeg het minstens om de twaalf uur.

Bovendien ben je milieubewust bezig, omdat de cup herbruikbaar is in tegenstelling tot andere producten. Daarnaast kun je gewoon alles blijven doen en kunnen vrouwen van alle leeftijden de menstruatiecup gebruiken.

Je brengt het voor het eerst in vóór je ongesteld wordt.

Welke menstruatiecup zijn er?

Er zijn inmiddels verschillende cups die je kunt kopen, maar eh… welke koop je dan? Dat hangt van je lichaam en leven af.

Sport je veel? Kies dan bijvoorbeeld voor Classic Yuuki. Bij een gevoelige blaas of vagina is LaliCup maat S een aanrader. Heb je een zware menstruatie? Dan de LaliCup maat L. Doe voldoende research voordat je zomaar een menstruatiecup aanschaft. Het is belangrijk om een cup te vinden die bij jou past.

Bloody Hell: Hoe kan je je menstruatie uitstellen?

Wat kost een menstruatiecup?

De prijzen van een menstruatiecup verschillen heel erg. De ene cup kost je €15, terwijl andere cups qua prijs oplopen tot €40.

Bloody Hell: hoe kan je een menstruatie opwekken?

Menstruatiecup infoMenstruatiecup

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over de menstruatiecup
Sluiten