Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Beauty 28 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Met deze 10 tips blijft je make-up wél de hele dag zitten

Als we ervoor kiezen om ‘s ochtends kostbare tijd te spenderen aan het aanbrengen van make-up, willen we natuurlijk wel dat het de hele dag mooi blijft.

Gelukkig bestaan er een paar simpele trucjes die ervoor zorgen dat jouw make-up aan het eind van de dag nog wél op zijn plek zit. Wel zo fijn als je niet elk uur hoeft te checken of je lippenstift een update nodig heeft.

1. Begin je routine met een zachte exfoliatie // Het is belangrijk om je dode huidcellen te verwijderen, zodat je een zachte huid overhoudt waar make-up beter op aan te brengen is én op blijft zitten. Dit betekent niet dat je elke dag met een fijne scrub aan de gang hoeft; je kunt ook in ronddraaiende bewegingen met een natte handdoek over je gezicht gaan. Let er vooral ook op dat je je huid niet schrobt, maar zeer subtiel te werk gaat.

2. Breng moisturizer aan // Of je nu een droge of vette huid hebt, het is altijd belangrijk om je huid goed te hydrateren voor je er make-up op smeert. Breng je favoriete moisturizer aan op je gezicht én nek, en laat deze ongeveer 5 minuten goed intrekken voordat je met make-up volgt.

3. Gebruik een primer // Als je wilt dat je make-up de hele dag blijft zitten, is een goede primer onmisbaar. Het zorgt er namelijk voor dat je foundation iets heeft om zich aan te hechten, waardoor hij langer mooi blijft op je gezicht. Daarnaast vormt het ook een beschermend laagje over je huid, waardoor het voorkomt dat je make-up zich gaat ophopen of verplaatsen wanneer je huid droog of juist vettig wordt.

Beter preppen, minder gedoe later

4. Check de ingrediënten van je foundation // Over het algemeen blijven olievrije foundations het beste zitten. Als je een hele droge huid hebt, is het aan te raden om een hydraterende foundation te kiezen. Zo voorkom je dat je vlekken krijgt op je gezicht.

5. Gebruik twee blushes // Door eerst een crème blush te gebruiken onder je foundation en daarna een blush in poedervorm over je foundation, zal de kleur een stuk minder snel vervagen. Tip: gebruik voor blush nummer één een oranje tint, en voor blush nummer twee een meer roze tint voor een echt sprankelend effect.

6. Bouw je lipkleur op// Om te voorkomen dat je elk uur opnieuw moet stiften, kun je het best je lipkleur opbouwen. Breng eerst wat poeder aan op je lippen, kleur dan je hele lippen in met lippotlood en breng als laatst een goede laag lippenstift aan.

7. Bouw je oogkleur op // Hetzelfde principe geldt natuurlijk ook voor de kleur die je op je ogen aanbrengt. Om te zorgen dat je eyeliner de hele dag blijft zitten, breng je een beetje oogschaduw in dezelfde kleur over je lijntje aan óf investeer je natuurlijk in een echt goede eyeliner stift (YSL en Chanel zijn aanraders).

8. Gebruik waterproof mascara // Waterproof mascara loopt minder snel uit dan gewone mascara. Je kunt ook een waterproof topcoat over je normale mascara aanbrengen.

9. Fixeer je make-up // Zorg dat je make-up de hele dag blijft zitten door het te fixeren met een poeder of spray. Zo creëer je een beschermend laagje tegen bijvoorbeeld het weer. Ga vooral niét met haarlak aan de slag, dat is funest voor je huid.

10. Het belangrijkste: blijf van je gezicht af // Het spreekt voor zich dat de olie en bacteriën op je handen niet veel goeds doen voor je make-up. Hoe minder jij aan je gezicht zit, hoe beter je make-up blijft zitten én des te beter de conditie van je huid blijft.

https://www.nsmbl.nl/10-voordelen-die-je-vast-herkent-als-je-geen-make-up-draagt/

Purewow

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 10 tips blijft je make-up wél de hele dag zitten
Sluiten