Suze van As
Suze van As Beauty 22/06/2017

Met deze 14 zomerproof beautytips kom je de hittegolf wel door

We hebben er lang op moeten wachten, maar niemand kan meer ontkennen dat het nu echt zomerweer is. Alleen hebben we met dit weer wel wat minder charmante schoonheidsprobleempjes.

Als het kwik boven de 25 stijgt zweten we op plekken waarvan we niet wisten dat we daar konden zweten. Met deze 14 tips zorg je er in ieder geval voor dat je deze dagen doorkomt zonder te glimmen als een otter en niemand die door heeft hoe warm je het eigenlijk hebt!

1. Woestijn-droge, korstige voeten

Het klinkt heel vies, maar je komt er gelukkig hartstikke makkelijk vanaf! Namelijk met een voetenbadje van listerine (mondwater), azijn en water. Zorg ervoor dat je evenveel van elke vloeistof erin doet en na 15 minuten badderen zullen je voeten aanvoelen als babyvoetjes.

2. De tegen elkaar wrijvende dijen

Een heel vervelend probleem waar bijna iedere vrouw mee te maken heeft. Als je een rokje draagt is het slim om daar iets korts onder te dragen, zoals bijvoorbeeld shapewear of een fietsbroekje. Die zijn lekker luchtig en zorgen ervoor dat je dijen niet tegen elkaar aan wrijven. Kan dat niet bij je outfit? Een beetje deodorant op de plek waar het schuurt doet ook al wonderen.

3. Blaren

Je wilt je nieuwe sandalen eindelijk aan – maar ze doen nog vreselijk veel zeer. Smeer van te voren wat vaseline op de gevoelige plekken en je zult merken dat ze veel minder snel komen opdagen!

4. Zweten op je hoofd

Je komt van je zweterige lokken af door wat rollerdeodorant op je haarlijn te rollen. Ook werkt het geweldig goed om wat deodorant achter op je nek te rollen als je wilt föhnen.

5. Lichaamsluchtjes

Drink mega veel water en je zult merken dat je geur lichtelijk geneutraliseerd wordt. Sowieso wel handig om tijdens deze hitte gehydrateerd te blijven.

6. Zweetvlekken op je kleren

Druppel wat citroensap op de zweetvlekken voordat je ze in de wasmachine gooit. Dit zorgt ervoor dat er geen vlekken in blijven zitten na de wasbeurt.

7. Scheer-irritatie bij de bikinilijn

Gebruik scheermesjes en scheerschuim voor mannen (dit is bedoeld voor het gezicht en daarom zachtaardiger). Na het scheren moet je de plek schoonmaken met alcohol (dit doodt de bacteriën en sluit je poriën) en rol er rollerdeodorant op. Klinkt als een heel karwei maar het zorgt voor een nette, en droge bikinilijn.

8. Kapot en pluizig haar

De zon beschadigt je lokken, bescherm ze dus goed! Er zijn haarsprays met een SPF die je haar en hoofdhuid beschermen. Pluizig? Smeer een héél klein beetje handcrème door je haar en je zult merken dat het een stuk minder pluizig worden.

9. Statisch haar

Gebruik hairspray of lotion en je zwevende lokken blijven gewoon op hun plek. Ook wasverzachterdoekjes werken geweldig! Wikkel er eentje om je borstel heen en dan komt het wel goed.

10. Verbrandt in de zon

Het beste kun je dit gewoon voorkomen in het vervolg door je goed in te smeren, maar mocht het een keer mis zijn gegaan, dan kun je er aloe vera gel op smeren. Hier heelt het veel sneller van.

11. Zweterige boobies

Een beetje deo onder de borsten en je bent good to go. Makkelijk, toch?

12. Overal zand

Smeer wat talkpoeder op de plekken waar die vervelende zandkorrels zitten en het valt er meteen af. Altijd meenemen wanneer je naar het strand gaat!

13. Mislukte fake tan

Soms willen we niet wachten tot de zon ons mooie bruine benen geeft, alleen kan het nog wel eens een beetje misgaan. Als dit gebeurt moet je een mengsel maken van bakpoeder en citroensap. Wrijf het op de mislukte fake tan en je roestvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

14. Mega irritante insecten

Je houdt die smerige beesten op een afstand door over je lichaam te wrijven met een wasverzachterdoekje. De meeste insecten, zoals muggen, haten die lucht.

15 vegan maaltijdsalades voor warme zomerdagen

cosmopolitan

Reageer op artikel:
Met deze 14 zomerproof beautytips kom je de hittegolf wel door
Sluiten