Suze van As
Suze van As Love & Life 18 jul 2017

Met deze 5 tips hou je je workouts veel langer vol

Des te langer je blijft hardlopen, des te beter. Toch vinden we vaak vijf minuten aan één stuk door rennen al vreselijk lang.

De dagen dat je om de minuut op adem moet komen zijn voorbij. Met deze vijf ijzersterke tips verbeter je namelijk binnen no time je uithoudingsvermogen. Je kunt nu echte doelen gaan stellen door je bijvoorbeeld in te schrijven voor een (halve) marathon of door langer het rennen op de loopband vol te houden.

1. Cafeïne

Koffie zorgt ervoor dat je alerter bent op het werk, maar het zorgt er ook voor dat je workout een boost krijgt. Volgens een onderzoek presteer je namelijk het beste nadat je een kopje koffie hebt gedronken. Je wordt er sneller en sterker van dan niet-koffiedrinkers.

2. Ga langzaam maar gestaag

Intervaltraining is natuurlijk ook hartstikke goed, maar het is ontzettend vermoeiend. Dit hou je dan ook niet lang vol. Als je een wat rustiger tempo aanneemt en een regelmatige ademhaling volhoudt, zul je merken dat je langer kunt blijven sporten.

3. Weet wat de goede ‘brandstoffen’ zijn

Sporten op een lege maag is een echte no-go. Zorg er altijd voor dat je genoeg energie hebt door voldoende te eten. Vooral eten met veel koolhydraten zullen ervoor zorgen dat je je workout langer vol kunt houden. Neem bijvoorbeeld een proteïne shake voordat je de deur uit gaat.

4. Vergeet de krachttraining niet

Alleen maar cardio doen is eigenlijk geen goed plan. Als je sterkere spieren hebt zul je merken dat je langer door kunt gaan dan wanneer je altijd alleen maar cardio doet aangezien cardiotrainingen je spiermassa juist sneller afbreken – en dat willen we niet!

5. Ga hardlopen op een helling

Door bergopwaarts te rennen of fietsen zul je sneller calorieën verbranden en verbeter je je uithoudingsvermogen. Nou leven we in Nederland, waar heuvels ver te zoeken zijn, maar je kunt dit effect nabootsen door je loopband te verstellen en het steeds moeilijker te maken.

Ja, echt: door alleen al aan sporten te denken, wordt je lichaam fitter

popsugar

Reageer op artikel:
Met deze 5 tips hou je je workouts veel langer vol
Sluiten