Bente De Bruin
Bente De Bruin Fashion 16 jan 2016

Met deze 6 tips wordt op hakken lopen voor jou een eitje

Begin makkelijk
Als je nooit echt op hakken hebt gelopen, is het beter om te starten met schoenen met lagere hakken, wedges of platforms. Oefen op deze schoenen en bouw dan op naar die hakken van twaalf centimeter hoog waar je over hebt gedroomd.

Loop je schoenen in
Nieuwe schoenen gekocht? Voor je deze in het openbaar gaat dragen kun je ze het beste thuis inlopen met sokken. Dit maakt het materiaal van de schoenen soepeler.

Vermijd lange afstanden
Op hakken lopen blijft minder comfortabel dan op platte schoenen, als je weet dat je een lange afstand af moet leggen kun je het beste een setje comfortabele schoenen meenemen. Op locatie aangekomen kun je gewoon wisselen van schoenen en weer je heels aantrekken – probleem opgelost!

Focus op je doel
Net als met autorijden, skiën en dus ook op hakken lopen is het belangrijk dat je voor je kijkt. Kijk naar waar je heen wil, in plaats van recht voor je voeten. Loop dan in een rechte lijn op je doel af – dit is de beste manier om te oefenen met het lopen op hakken.

Probeer zo veel mogelijk normaal te lopen
Natuurlijk is het lopen op hakken anders dan op je sneakers, maar de kunst is om er hetzelfde op te lopen. Geforceerd op hakken lopen ziet er gek uit. Zodra jij voelt dat je ‘normaal’ en natuurlijk loopt weet je dat je goed zit.

Als laatste: ga lekker zitten als je voeten zeer doen
Iedereen begrijpt dat die mooie hoge hakken niet als een zonnetje lopen, dus wanneer jij op dat feestje heel even een zitplek opzoekt zal niemand daar boos om worden.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips wordt op hakken lopen voor jou een eitje
Sluiten