Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 6 jan 2016

Met deze nieuwe haarkleurtechniek hoef je maar twee keer per jaar naar de kapper

Johnny Ramirez is het brein achter deze haarkleurtechniek, die hij ‘lived-in color’ heeft gedoopt. Deze techniek is niet ombré en ook niet balayage te noemen, maar heeft eerder iets weg van ‘bronde’ of ‘blondette’. Het is een subtiele en langdurige methode om highlights in je haar aan te brengen, waarbij verschillende kleuren één geheel vormen door blurring. Afhankelijk van je eigen haarkleur worden er verschillende kleuren gebruikt, maar de look heeft een donkere aanzet, lichte puntjes en een hele variatie aan bruine tinten hier tussenin gemeen.

De reden dat je niet na zes weken terug naar de kapper hoeft om je haar bij te laten kleuren is niet omdat de kleur niet vervaagt, maar omdat deze gedurende zes maanden in verschillende tinten evolueert. Het haar doet dit van zichzelf al gedurende het jaar en de haarkleurtechniek speelt hier op in. Omdat de verf ook dit natuurlijke proces volgt en geleidelijk in elkaar over gaat, krijg je geen last van uitgroei. En dat is maar goed ook, want een behandeling bij Johnny Ramirez zelf duurt maar liefst zes hele uren!

Gelukkig zijn er al meer haarstylisten die deze haarkleurtechniek gebruiken en wellicht kun je binnenkort ook gewoon in Nederland terecht voor een ‘lived-in color’ behandeling. Je moet er misschien wat voor over hebben, maar het bespaart je in ieder geval een paar bezoekjes aan de kapper.

Ook iets om uit te proberen: ‘fluid hair painting’ is de nieuwste techniek om je haar te verven.

Reageer op artikel:
Met deze nieuwe haarkleurtechniek hoef je maar twee keer per jaar naar de kapper
Sluiten