Renée
Renée Love & Life 11 dec 2014

Met deze super simpele tip bespaar je tot wel €100 op je vliegticket

Het antwoord is ‘ja’. Door namelijk een alternatieve locatie te gebruiken voor de plek waar jij je zogenaamd bevindt, bestaat er een grote kans dat je een paar tientjes tot zelfs honderd euro goedkoper uit bent.

Misschien is het je zelf ook wel eens opgevallen. Wanneer je een binnenlandse vlucht in een ander land boekt, vanuit Nederland, zijn de prijzen opvallend hoog. Wanneer je echter reeds in het betreffende land bent en dezelfde binnenlandse vlucht wilt boeken, betaal je nog maar een fractie van die prijs.

De truc is dus om op de website van de vliegtuigmaatschappij je locatie te veranderen van bijvoorbeeld Nederland of Europa naar de locatie van de plek waar je heen wilt gaan. In veel gevallen heb je hierbij nog de keuze om de pagina in het Engels te bekijken, waardoor je niet ineens alles moet gaan vertalen. Mocht je veel tijd hebben dan kun je de vlucht vanaf verschillende locaties opzoeken, maar meestal werkt het land of continent van aankomst het best.

Ook bestaat er een grote kans dat je de prijs in een andere valuta krijgt voorgeschoteld, maar dat is dus precies wat je wil bereiken. Wanneer je de prijs omrekent naar euro’s zie je vaak al snel een groot verschil, dat dus afhankelijk van de vlucht kan oplopen tot wel €100. Mogelijk rekent je creditcard-maatschappij je vervolgens wel enkele euro’s voor het wisselen van valuta, maar zelfs dan ben je vaak nog goedkoper uit. Binnen Europa hebben we het zelf nog niet getest, maar dit werkt het best wanneer je naar een wat armer land wil vliegen, zoals bijvoorbeeld Thailand of Colombia. Bekijk hier een uitgebreide test met verschillen. En natuurlijk altijd je incognito-modus aan!

Reageer op artikel:
Met deze super simpele tip bespaar je tot wel €100 op je vliegticket
Sluiten