Externe Bijdrage
Externe Bijdrage Partner 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips creëer jij thuis een stijlvolle badkamer


Wil je een stijlvolle badkamer creëren? Wij vertellen je hieronder hoe je dat aanpakt. Daarbij zoomen we in op het kiezen van een badkamermeubel. Je kunt een stijlvolle badkamer helemaal compleet maken met een badkamermeubel, als je maar weet waar je allemaal rekening mee moet houden.

Trendy of tijdloos?


Als je een badkamer inricht, moet je dan voor trendy of tijdloos gaan? Wanneer je deze vraag aan je vrienden stelt, krijg je waarschijnlijk tegengestelde antwoorden. De een zweert namelijk bij een tijdloos interieur met authentieke materialen. De ander probeert je ervan te overtuigen hoe belangrijk de minimalistische of industriële interieurstijl is. Voor zowel een trendy interieur als een tijdloos interieur valt wat te zeggen. Onze boodschap is dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten. Je kunt prima tijdloze en trendy elementen met elkaar combineren en zo je een unieke badkamer inrichten. Kies bijvoorbeeld voor je badkamermeubels met een industrieel kleurenschema, maar die gemaakt zijn van tijdloos materiaal zoals hout of natuursteen.

Het zit ‘m in het materiaal


Eigenlijk kom je al een heel eind door het juiste materiaal te kiezen. We raden je echt aan om daar even zorgvuldig naar te kijken, vooral als je een perfectionist bent. Authentieke materialen doen het altijd goed. Denk hierbij aan massief eikenhout of mangohout. Als je van industrieel houdt, kun je ook gaan voor aluminium. Een badkamermeubel van aluminium oogt trendy en tijdloos tegelijkertijd. Mocht je wat minder te besteden hebben, hoef je niet per se voor het meest luxe materiaal gaan. Kleurgebruik kan tenslotte veel goedmaken. Mdf is een leuk, maar betaalbaar alternatief voor massief hout.

Kijk ook naar functionaliteit


We weten hoe leuk het is om kleuren en materialen te vergelijken. Soms is het zo leuk dat je bijna zou vergeten dat een badkamermeubel ook functioneel moet zijn. Wat zijn dan dingen waar je op moet letten? Om te beginnen is het aan te raden om gaan voor een meubel met softclose-deuren. Hiermee voorkom je dat je telkens een irritante harde klap hoort wanneer je de kastdeuren dichtmaakt. Dit soort details maken echt het verschil.

Inspiratie opdoen


Wil jij een badkamer waar je vrienden jaloers op zullen zijn? Zorg dan dat je je badkamer inricht met hoogwaardige badkamermeubels. Als je de bovenstaande tips gebruikt, kan er weinig misgaan. Los daarvan hangt het uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur wat de juiste keuze is. Doe dus vooral zelf inspiratie op, bijvoorbeeld bij Tegeldepot. Hier heb je de keuze uit diverse kleuren, materialen en stijlen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.