Redactie
Redactie Gesponsord 13 dec 2019

Zo maak je met je smartphone de perfecte kerstfoto

De feestdagen staan weer voor de deur en wat is er leuker dan een fijn kiekje met de hele familie. Oma in de make-up, je neefje verkleed als kerstman en klikken maar. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij namen een lesje bij Huawei om te leren hoe je met je smartphone en weinig licht toch nog hele mooie foto’s kan maken. 

Waar de één een doorgewinterde fotograaf is, stuntelt de ander met ISO’s (is dit een buitenaards ruimteschip?), sluitertijd (iets met een horloge?), diafragma’s (een orgaan?) en andere technische termen. Don’t stress, met de HUAWEI nova 5T kan zelfs de grootste amateur de mooiste foto’s maken. Maar kan ook de professional met de verschillende pro functies z’n lol op!

Kies de juiste camera

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon op zak, en kan dus eigenlijk altijd en overal foto’s maken. De nieuwe smartphone van Huawei, de HUAWEI nova 5T, heeft niet alleen een ontzettend mooi, plat design, hij beschikt ook nog eens over 5 camera’s. Vier zitten op de achterkant van het toestel, en een eentje aan de voorkant voor de perfecte selfie. De camera’s hebben een slimme AI instelling, waardoor automatisch de beste instellingen voor elke fotosituatie wordt gezocht.

De vier camera’s aan de achterkant hebben allemaal een eigen, bijzondere functie. Zo heb je een groothoeklens en een camera voor een mooi portretje van je uitgedoste kersthond. Maar ook een macrolens voor extreme close-up en natuurlijk de high-definition camera, die je in elke situatie kan gebruiken. Dus of je voor een foto van het hele gezin gaat, of alleen je lievelings neefje, met de HUAWEI nova 5T hoef je geen lenzen te verwisselen. Zo zit je binnen mum van tijd weer aan de volgende gang van het kerstdiner.

Voldoende licht

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar goed licht is natuurlijk cruciaal voor mooie foto’s. Bij de meeste smartphones gaat bij weinig licht de flits automatisch aan, maar een flits maakt foto’s plat en koud. Wat extra kaarsen of een schemerlampje bij het diner doen al wonderen. Dit komt niet alleen je foto, maar ook de sfeer tijdens het kerst ten goede. 

Houd je je liever bezig met hoeveel kerstkransjes je in een uur naar binnen kan werken? Dan is de HUAWEI nova 5T echt iets voor jou. Deze nieuwe smartphone maakt zelfs in donkere situaties goed belichte foto’s. Zet ‘m op de nightmodus en de telefoon maakt binnen een paar seconden meerdere beelden. Hij legt vervolgens al deze foto’s over elkaar heen en haalt automatisch de beste elementen eruit. Hierdoor zijn je foto’s zelfs in het donker scherp en goed belicht.

Vaste hand

Als er weinig licht is, heeft je camera over het algemeen een langere sluitertijd nodig waardoor bewegingen al snel onscherp worden. Je moet dan een behoorlijk vaste hand hebben om een mooie foto te maken.

Maar stel: je handen beven van de kou omdat je per se een foto van je opa op het ijs wil maken. Dan zorgt de HUAWEI nova 5t nog steeds voor stabiele foto’s. De vier camera-instellingen aan de achterkant van de telefoon hebben een optische beeldstabilisatie en laser autofocus. Met de optische beeldstabilisatie zie je dat bewegingen op je scherm worden gecompenseerd, waardoor de sluiter langer open kan blijven. Zo vangt de sensor meer licht en maak je dus nog betere foto’s in slecht belichte omstandigheden.

Speel met je ISO en sluitertijd

Breekt het zweet je spontaan uit bij het woord ISO? Geen paniek, de ISO waarde is niets anders dan de lichtgevoeligheid van je beeld. Als er veel licht is, kan je met een lage ISO waarde al hele mooie foto’s maken. Terwijl je in een donkere situatie met een hogere waarde je meer licht in je foto creëert. Speel ermee, test het uit, maar let op, hoe hoger de ISO waarde, hoe korreliger de foto’s vaak zijn.

Duizelt het je nog steeds, of denk je: dit kan toch alleen met een professionele fotocamera? Niets is minder waar, tegenwoordig hebben steeds meer smartphones de optie om zelf de ISO waarde in te stellen, zo ook de HUAWEI nova 5T. Deze heeft dezelfde ISO instellingen als een professionele fotocamera. Je kunt hem op  zo hoog als 102,400 zetten, waardoor je zelfs met de meest onmogelijke belichting haarscherpe kiekjes maakt.

Heb je nog meer zin gekregen in het kerstdiner en de rits foto’s die je daar kan maken? Maar denk je: “ho even, zo’n telefoon is een rib uit m’n lijf!” De HUAWEI nova 5T kan je al voor 429 euro krijgen en is dus ook nog eens scherp geprijsd. Zo houd je zelfs wat geld over voor een extra mooie kerstoutfit!

 

in samenwerking met Huawei

Reageer op artikel:
Zo maak je met je smartphone de perfecte kerstfoto
Sluiten