Josca
Josca Beauty 6 mrt 2016

Met deze tips zorg jij goed voor je droge huid

Een aantal kenmerken van een droge huid:
– De huid voelt droog aan,
– de huid voelt strak of trekkerig aan nadat je deze gewassen hebt,
– je hebt regelmatig schilfertjes op je huid,
– bij het gebruiken van reinigingsproducten op je gezicht prikt het,
– je poriën zijn klein.

Wanneer je plotseling last hebt van een droge huid kan dit duiden op vochttekort, maar een droge huid kan ook aangeboren zijn. Een droge huid is erg gevoelig voor het weer, met name tijdens de winter kan je huid droger worden door kou en wind. Hierom is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt en oplet tijdens het gebruiken van make-up: dit kan het soms namelijk alleen maar erger maken.

Hydratatie
Drink genoeg water per dag, minimaal 2 liter. Niet alleen is dit goed voor je lichaam, maar ook voor je huid! Er bestaan vochtherstellende producten die ervoor gemaakt zijn om het vocht in je huid vast te houden, maar die helpen uiteraard niet als je niet genoeg vocht tot je neemt. Als je veel alcohol of cafeïne drinkt is het een goed idee daar iets mee te minderen, dit zorgt er namelijk ook voor dat je huid uitdroogt.
Wil je hydraterende producten gebruiken, dan is het aan te raden om iets te kiezen met een hoge concentratie aloë vera. Dit helpt tegen droogheid, maar ook andere huidproblemen, waaronder acne en eczeem.

Voeding
Als je een visliefhebber bent, is dit goed nieuws: het eten van extra vette vis zoals zalm en makreel zorgt er namelijk voor dat je huid minder droog wordt. Een alternatief hierop is het tot je nemen van visoliën in bijvoorbeeld een tabletvorm. Hierbij stimuleer je ook nog eens je hersenen en helpt het om de pijn te verminderen als je altijd veel last hebt van je ongesteldheid. Win-win situatie toch?
Verder kun je spinazie of boerenkool eten, hier zitten stoffen in die je huid beschermen tegen UV-straling. Ten slotte helpt Vitamine E om je huid te beschermen, dit vind je in producten als eieren, plantaardige oliën, groenten als broccoli en rode paprika, granen en noten.

Stress
Jazeker, ook stress kan ervoor zorgen dat je huid er niet zo best aan toe is. Ga na of je het niet iets rustiger aan moet doen en neem wat meer tijd voor jezelf. Misschien is het eens tijd voor een relaxte spa night at home?

Huidverzorging en make-up
Lang en heet douchen is héérlijk. Maar heel slecht voor je huid, jammer genoeg. Zet in plaats daarvan de temperatuur eens wat lager of kies ervoor om iets eerder onder de douche vandaan te stappen.
Als het op je gezicht aankomt is het essentieel om deze elke dag zachtjes te wassen met een nat washandje zónder zeep of een peeling, al helemaal als je daarna make-up wil aanbrengen. Hierna kun je een lichte dagcrème of een primer gebruiken. Laat de crème eerst even in je huid trekken voordat je make-up op doet.

Wat foundation en concealers betreft: gebruik vloeibare producten en breng deze aan met een kwast of een sponsje (uiteraard wel regelmatig schoonmaken), niet met je vingers. Poeders kun je het best vermijden en een poederblush kun je bijvoorbeeld beter vervangen door een crèmeblush. Wil je toch poeder gebruiken, gebruik dan een zachte kwast en dep het als het ware op je gezicht. Zo zorg je ervoor dat het niet teveel in je poriën trekt en het de huid minimaal aantast.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze tips zorg jij goed voor je droge huid
Sluiten