Geen tijd om te blijven leren? Waarom micro-leren je vooruit helpt in je carrière

Het is lastig om dingen bij te blijven leren wanneer je druk bent met het opbouwen van je carrière en ook een druk gezinsleven of sociaal leven hebt. Daarom is micro-leren de ideale methode om wél te blijven leren en jezelf vooruit te helpen in je carrière.

Een opleiding doen, naast alle activiteiten in je dagelijks leven, is niet ideaal. Toch is het zonde als je helemaal nooit meer tijd maakt voor nieuwe dingen, want dit kan heel waardevol zijn in je werk en ook in je persoonlijke leven.

Wat is micro-leren?

In de essentie is micro-leren een manier van leren waarin je kleine porties informaties tot je krijgt in een klein tijdsbestek. Hierdoor word je gedwongen in die korte tijd de essentiële dingen van een onderwerp te leren kennen. De informatie is bij micro-leren altijd gefocust en behapbaar waardoor het nooit teveel is om in een korte tijd te consumeren.

Micro-leren is om deze redenen perfect voor mensen met weinig tijd en met een korte concentratieboog. Je bent een korte tijd heel intensief bezig met een onderwerp. Daarnaast kun je bij micro-leren vaak je eigen moment van leren uitkiezen en ook de vorm van leren is vaak erg divers. Denk aan audio, video, maar ook spelletjes en apps.

Een perfect voorbeeld van micro-leren is de bekende app Duolingo, waar je met behulp van korte lesjes en spelletjes een onbekende taal kunt leren.

Waarom werkt micro-leren?

Ben je iedere dag druk bezig met je werk? Dan is micro-leren perfect voor jou. Je behandelt kleine behapbare porties informatie die goed in je persoonlijke planning passen en weinig concentratie vergen. Je kunt hier tijd voor maken voor je werk, na werk of zelfs even in een pauze.

Door de kleine porties informatie, blijft het ook interessante. Uren iets lezen of naar iets luisteren, zorgt er vaak namelijk voor dat een onderwerp saai wordt.

Het is fijn dat je bij micro-leren je eigen tempo kunt aangeven. Heb je het een week heel erg druk? Dan kun je ervoor kiezen minder bezig te zijn met het onderwerp dat je wilt leren.

Hoe introduceer je micro-leren in je week?

Eigenlijk zijn er heel veel manieren om kleine beetjes informatie tot je te nemen. Zo kunnen we aanraden een online cursus te volgen. Online heb je vaak meer controle over wanneer je dingen doet en hoeveel je precies aankunt in een week.

Daarnaast staan Spotify en Apple Music vol interessante podcasts die je van alles kunnen leren. Vaak zijn podcasts dertig tot veertig minuten, helemaal niet zo lang doen. Ook YouTube heeft duizenden educatieve filmpjes om van te leren.

Wil je graag productiever worden? Volg de gratis online cursus van Workjuice en NSMBL.

View this post on Instagram

Samen met business zusje @WorkJuice ontwikkelden we een gratis online cursus over productiviteit zodat jij erachter kunt komen wat voor jou werkt. Met de online cursus van NSMBL en WorkJuice leer je een systeem voor jezelf te maken. Aan het einde heb je als het ware een custom made productiviteitsmethode, speciaal voor jou. In de gratis cursus ga je onder andere leren: * Wat vastgeroeste mythes over productiviteit zijn * Hoe je prioriteiten kunt stelllen * Hoe je een realistische to-do list maakt * Welke productiviteitsmethode écht voor jou werkt * Hoe je met meer focus kunt werken * Wat je kunt doen aan tijdverslinders * Hoe je jezelf motiveert als je er echt geen zin in hebt * Wat je kunt doen om je doelen voortaan wel te bereiken Een hoop dus, en dat in vier weken. Elke week krijg je een mail toegestuurd die boordevol informatie staat over bovenstaande onderwerpen. Je doet mee door je in te schrijven op de nieuwsbrief van ons zusje @WorkJuice. Check de link in bio voor meer informatie.

A post shared by NSMBL (@nsmbl) on

Reageer op artikel:
Geen tijd om te blijven leren? Waarom micro-leren je vooruit helpt in je carrière
Sluiten