Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 14 dec 2020

Wat is microneedling? Een huidexpert beantwoordt al je vragen over deze huidbehandeling

Het aanbod aan huidbehandelingen is enorm en wordt steeds meer high-tech. Maar een behandeling waar elke dermataloog of huidtherapeut bij zweert is microneedling. Microneedling zorgt voor een collageenboost, minimaliseert littekens en poriën, verbetert je huidtextuur en houdt fijne lijntjes en rimpels tegen. En dat wil je.

Wij vroegen huidexpert Elizabeth Cook van Face & Body Boutique over alle ins-and-outs rondom microneedling.

Wat is microneedling?

Microneedling is het inbrengen van zeer fijne, korte naalden in de huid. De naalden die worden gebruikt tijdens een behandeling zijn erg fijn en hebben een diameter van 0,5 tot 2,5 millimeter. Elizabeth Cook, Founder van Face & Body Boutique in Amsterdam, legt uit dat het een zeer geschikte behandeling is voor collageenaanmaak, het verbeteren van je huidtextuur en pigmentatie.

“Daarnaast zorgt microneedling voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en kan het littekens minimaliseren. Tijdens een behandeling met de Dermapen wordt de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht geperforeerd met hele fijne naalden,” vertelt Elizabeth. Zo wordt de huid aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine. Er worden gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt, waardoor er een genezingsproces optreedt. Dit genezingsproces stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor een strakkere, glanzende huid.

microneedling huid
Elizabeth Cook, PA-C

Een behandeling bij Face & Body Boutique

Voor het beste effect begint Elizabeth met een lichte Mandelic Acid & Gluconolactone-peeling, hiermee worden onzuiverheden aangepakt en dode huidcellen verwijdert. Daarna start ze de microneedling met een dermapen en gebruikt ze hyaluronzuur met peptides, vitaminen en antioxidanten. Vervolgens wordt afgesloten met een anti-redness mask om de huid te kalmeren.

“Het principe van microneedling is dat de huid gecontroleerd wordt beschadigd. Dan moet de huid zichzelf repareren door het aanmaken van een nieuwe huidlaag en collageen,” legt Elizabeth ons uit. Wat voor effect heeft de behandeling op je huid? “Na een behandeling met de Dermapen heb je een roze tot rode huid op de dag van de behandeling en een lichtroze huid op de dag erna. Ook wordt de huid een beetje droog door het aanmaken van een nieuwe huidlaag en het loslaten van de oude huidlaag.”

Voordelen van microneedling

We hadden het al eerder over de voordelen van microneedling. Doordat Elizabeth een cocktail van hyaluronzuur, peptiden, vitaminen en antioxidanten gebruikt tijdens de behandeling, krijgt de huid een extra boost. Zo wordt de huid extra gehydrateerd en is hij zichtbaar strakker na de behandeling. Waarom wordt er bij Face & Body Boutique gekozen om te behandelen met deze cocktail?

“Het serum biedt een verzachtend, huidverjongend, antirimpel- en verstrakkingseffect. Daarnaast bootst het een Botox-effect na via spierontspanning en zorgt het voor langdurige hydratatie. Het serum en de behandeling zijn geschikt voor iedere huidtype,” vertelt Elizabeth. Daarnaast is de behandeling perfect voor in de winter.

Wil je gratis consult of een behandeling bij Elizabeth? Ga dan naar de website van Face & Body Boutique of bezoek de kliniek aan Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat is microneedling? Een huidexpert beantwoordt al je vragen over deze huidbehandeling
Sluiten